Kultura

LEROVA BAJKA ‘Orlandov san’ razveselio mališane

Premijeru nove bajke za djecu ‘Orlandov san’ izveo je Studentski teatar Lero u četvrtak u Lazaretima.

Priča o Orlandovom životu, smrti i legendi koju je za sobom ostavio zaintrigirala je malobrojnu, ali razigranu dječju publiku u glazbeno-scenskoj izvedbi Lera. Mogli su naučiti zašto su Dubrovčani Orlandu podigli kip, ali i kako je kip proživio stoljeća povijesti.

Bajku su pripovijedale Jasna Held i Ksenija Medović, uz glas u offu Nike Nagy. Predstavu je priredio Davor Mojaš, scenografiju i svjetlo Mato Brnjić, kostimografiju Ksenija Medović, tonsku montažu Viktor Lenert, video i grafički dizajn Nora Mojaš a rekvizita je iz Lerovog fundusa Osto Ariosto.

Podsjetimo, prva pretpremijera je održana 13. svibnja 2019., na dan kada je prije 600. godina postavljen Orlandov kip u Dubrovniku. Kao i ostale ovogodišnje manifestacije vezane uz Orlandovu legendu, predstava je ostvarena uz potporu Grada Dubrovnika kao dio projekta Orlandova godina.

Pročitajte još

DUBROVAČKI MUZEJI U OGULINU Zlatno libro predstavljeno u Ivaninoj kući bajke

Dulist

NIKŠA MATIĆ Težimo postati mjesto u kojem će svaki posjetitelj osjetiti život Držićevog Dubrovnika

Andrea Falkoni Račić

POSVEĆENE PRIJATELJIMA, LJUBAVIMA Predstavljena zbirka pjesama ‘PoSvete’ Voja Šindolića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija