Crna kronika

Leon Šprlje osumnjičen za više kaznenih djela, šteta skoro 7 milijuna kuna!

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom iz Metkovića. Riječ je o bivšoj odgovornoj osobi građevinskog trgovačkog društva iz Dubrovnika nad kojim je razotkriveno niz počinjenih kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta.

Iz neslužbenih izvora dozanjemo kako je riječ o poduzetniku Leonu Šprlji, koji je dubrovačkoj javnosti poznat i po prošlogodišnjem sporu s Gradom Dubrovnikom oko ceste za pročistač.

Naime, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 43-godišnjak tijekom 2017. godine počinio kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i kazneno djelo prouzročenje stečaja.

Navedena djela počinio je na način da je u više navrata na teret imovine trgovačkog društva isplaćivao pozajmice sebi i bliskoj osobi te je umjesto naplate pozajmljenih novčanih sredstava osobno preuzeo obvezu vraćanja duga od preko 2,9 milijuna kuna, premda je već tada pred Trgovačkim sudom pokrenuo postupak osobnog stečaja.

Isto tako je imovinu trgovačkog društva, nekretnine i opremu vrijednosti od preko 3 milijuna kuna, u vrijeme blokade žiro računa, prodao drugom trgovačkom društvu u kojem je također vlasnik i odgovorna osoba, premda mu je bilo poznato da kupac nije sposoban niti će biti sposoban platiti kupljenu opremu.

Ukupna materijalna šteta počinjena kaznenim djelima iznosi preko 6,9 milijuna kuna te će kaznena prijava biti dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte još

VIDEO Požar iznad Stare Čajkovice lokaliziran

Dulist

LOPUDSKO ZDANJE Villa Vilina dobila nove bogate i slavne vlasnike

Dulist

Na natječaj za Studentski dom prijavilo se 187 studenata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija