Crna kronikaUrednički izbor

Leon Šprlje osumnjičen za više kaznenih djela, šteta skoro 7 milijuna kuna!

Leon Šprlje osumnjičen za više kaznenih djela, šteta skoro 7 milijuna kuna!

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom iz Metkovića. Riječ je o bivšoj odgovornoj osobi građevinskog trgovačkog društva iz Dubrovnika nad kojim je razotkriveno niz počinjenih kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta.

Iz neslužbenih izvora dozanjemo kako je riječ o poduzetniku Leonu Šprlji, koji je dubrovačkoj javnosti poznat i po prošlogodišnjem sporu s Gradom Dubrovnikom oko ceste za pročistač.

Naime, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 43-godišnjak tijekom 2017. godine počinio kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i kazneno djelo prouzročenje stečaja.

Navedena djela počinio je na način da je u više navrata na teret imovine trgovačkog društva isplaćivao pozajmice sebi i bliskoj osobi te je umjesto naplate pozajmljenih novčanih sredstava osobno preuzeo obvezu vraćanja duga od preko 2,9 milijuna kuna, premda je već tada pred Trgovačkim sudom pokrenuo postupak osobnog stečaja.

Isto tako je imovinu trgovačkog društva, nekretnine i opremu vrijednosti od preko 3 milijuna kuna, u vrijeme blokade žiro računa, prodao drugom trgovačkom društvu u kojem je također vlasnik i odgovorna osoba, premda mu je bilo poznato da kupac nije sposoban niti će biti sposoban platiti kupljenu opremu.

Ukupna materijalna šteta počinjena kaznenim djelima iznosi preko 6,9 milijuna kuna te će kaznena prijava biti dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte još

Napravio niz prekršaja, odbio test na droge pa kažnjen s 2.250 eura

Dulist

Policija došla pretražiti obiteljsku kuću, ispred 40-godišnjak prodavao heroin

Dulist

U Stonu spriječeno krijumčarenje većeg broja stranih državljana

Dulist