Aktualno

Leon Šprlje kupio GP-ovu zgradu u Komolcu

Kod javnog bilježnika u petak je održano ročište za otvaranje pisanih ponuda za kupnju imovine GP Dubrovnika u stečaju i to za upravnu zgradu TAP-a u Komolcu od 94 kvadrata.

Riječ je o zgradi koja se nalazi odmah uz zemljište TAP-a od 4 500 kvadarata koje je prošle godine kupio HEP u svrhu izgradnje pročistača za vodu.

Stigle su dvije ponude. Tvrtke IPSUM d.o.o iz Metkovića u vlasništvu Leona Šprlje i Vodovoda Dubrovnik. IPSUM je ponudio iznos od 311 000 kuna za spomenutu upravnu zgradu, a Vodovod Dubrovnik početnu cijenu od 290 tisuća kuna, te je spomenuta zgrada prodana IPSUM-u za 311 000 kuna.

– Zadovoljni smo prodajom, jer da do toga nije došlo morali bi nastaviti postupak, ali i parnicu koja je nad tom zgradom pokrenuta protiv Grada Dubrovnika, jer je zemljište na kojem je izgrađena zgrada u vlasništvu Grada – kratko nam je komentirao stečajni upravitelj GP-a Dragan Josip Knežević.    

No, kako neslužbeno doznajemo, gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, koji je ujedno i predsjednik skupštine Vodovoda, naložio je da se ta zgrada kupi jer je riječ o strateškom zemljištu smještenom tik uz TAP gdje bi HEP ukoliko dođe do izgradnje HE Ombla trebao napraviti pročistače za vodu i u blizini zemljišta koje je također prošle godine od GP Dubrovnika u stečaju kupio sam Vodovod.

No, očito su u Vodovodu otkazali poslušnost gradonačelniku, koji bi još jednu kupnju iskoristio u predizborne svrhe. Vodovod je, ponudio samo početnu cijenu iznosa zgrade, tako da je ona prodana tvrtki IPSUM čija je ponuda bila bolja.

Pročitajte još

PRIPREMITE SE! Stiže nam još jedan toplinski val

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist

GRAD O SLUČAJU ‘PEDERSTRIAN’ Stručnjaci su lektorirali natpis, ali svima se događaju pogreške

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija