Natrag
21.3.2019 00:39

facebook

twitter

google

rss

dulist

Lena Kramarić otvara izložbu u Galeriji SebastianArt

28.8.2018 @ 13:23 Dulist Kultura

Podijelite:

Umjetnička galerija SebastianArt poziva sve zainteresirane na izložbu slika ‘Lena Kramarić (35)’ ove poznate akademske slikarice.

Svi koji poznaju opus mlade ali već afirmirane dubrovačke likovne umjetnice Lene Kramarić zacijelo bi mogli ponešto naslutiti i prije no što pogledaju izložbu koja se otvara u Sebastianu, znakovito naslovljenju ‘Lena Kramarić (35)’.

– Protok vremena, njegovo relativiziranje, umjetničino likovno i duhovno sazrijevanje i svojevrsno uzajamno povezivanje pojedinih projekata nešto je što Lenu već godinama čini prepoznatljivom i po mnogočemu problemskom umjetnicom. Naime, ona se u kreativnom promišljanju vlastitog stvaralaštva (što se izričito može zapaziti na ovoj recentnoj izložbi) okreće prvenstveno prošlosti i sadašnjosti, ali i budućnosti. No, to okretanje prošlosti neće označavati neki nostalgični podsjetnik na minula vremena, nego upravo suprotno od toga. Referirajući se na svoje radove nastale u prvotnim fazama stvaralaštva, Lena Kramarić će ih na određeni način dekontekstualizirati, a time i svjesno osloboditi svih mogućih historizacija – zapisano je u katalogu izložbe autorice povjesničarke umjetnosti Andre Batinić Ivanković.

Stoga, dođite na otvorenje ove izložbe i budite dio ovog kulturnog događaja po kojem ćete, nesumnjivo, pamtiti kulturno ljeto 2018. godine.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana