Sport

LEN LIGA PRVAKA Minimalan poraz Jugaša u Pireju

LEN LIGA PRVAKA Minimalan poraz Jugaša u Pireju

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja u sedmom su kolu LEN Lige prvaka kao poraženi na gostovanju u Pireju od Olympiacosa rezultatom 6:5 (2:0, 1:2, 2:2, 1:1).

Hrvatski je prvak loše ušao u utakmicu, obrana je još i bila na razini, ali u napadu jednostavno nije bilo rješenja. Olympiacos je znao kazniti sve te pogreške tako da je sredinom drugog dijela imao veliku prednost 3:0. Daniil Merkulov je prekinuo post i 4:18 prije kraja druge dionice smanjio na 3:1. Nedugo zatim, s igračem više pogađa i Alex Papanastasiou i smanjuje na minimalnih 3:2, s čime se i otišlo na veliki odmor.

Grci su nakon dva minuta treće četvrtine, golom Genidouniasa ponovo vratili na plus dva, ali je već u sljedećem napadu Hrvoje Benić s osam metara pogodio za 4:3. Jugaši su nepune tri minute prije kraja šraubom Paula Obradovića poravnali na 4:4. Ipak, Mylonakis je prekrasnim lobom pogodio za 5:4 minutu i pol prije isteka treće četvrtine.

U posljednjem dijelu utakmice, nakon dosta pogrešaka i dobrih obrana vratara, Ivan Buljubašić točno 3 minute prije kraja zabija za 6:4. Loren Fatović je 2:13 prije kraja utakmice pogotkom s igračem više za 6:5 vratio nadu Jugašima. Jug je u posljednjoj minuti imao igrača više, ali ga nije uspio realizirati tako da se rezultat do kraja nije mijenjao.

Pet golova i pet strijelaca: Daniil Mekulov, Alex Papanastasiou, Hrvoje Benić, Paulo Obradović i Loren Fatović. Odličan je na golu bio Toni Popadić s 14 obrana.

Sada slijedi pauza od gotovo dva mjeseca radi reprezentativnik obveza (Svjetsko prvenstvo za juniore i seniorsko Europsko prvenstvo), a sljedeće kolo LEN Lige prvaka igra se 4. veljače 2020. kada u Gruž stiže upravo Olympiacos.

Izvor: VK Jug

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist