Sport

LEN LIGA PRVAKA Kobešćak: Pokušat ćemo nastaviti pozitivan niz

LEN LIGA PRVAKA Kobešćak: Pokušat ćemo nastaviti pozitivan niz

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja u petak rano ujutro preko Zagreba kreću prema Szolnoku gdje je u subotu na rasporedu utakmica devetog kola LEN Lige prvaka protiv istoimenog domaćina.

Prva utakmica ovih dvaju protivnika u sklopu šestog kola, odigrana je u Gružu u prosincu. Jugaši su tada slavili s 14:11. Nakon osam kola Jug je na trećem mjestu poretka sa samo bodom manje od vodećeg dvojca Olympiacosa i Barcelonete dok je Szolnok trenutno na četvrtom mjestu sa šest bodova manje od Jugaša.

Nakon jutarnjeg treninga u četvrtak, svoje viđenje predstojeće utakmice s nama je podijelio trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

‘Nadam se da ćemo biti kompletni iako Lozina nije trenirao posljednja dva dana. Vjerujem kako možemo nastaviti niz dobrih igara samim tim i pobjeda. Szolnok je za nas tradicionalno težak bazen za igranje gdje nismo pobijedili posljednjih pet godina ako se ne varam. Oni su već godinama na samom vrhu mađarskog vaterpola. Imali smo tešku utakmicu u prvom dijelu koju smo pobijedili iako smo igrali daleko od dobroga i da bi se nadali nečemu većem u Szolnoku morat ćemo odigrati puno bolju utakmicu.’

Szolnoki, prvak Europe prije tri godine, posljednje dvije sezone ne briljira kako u mađarskog prvenstvu tako i u Ligi prvaka.

‘Što se tiče mađarskog prvenstva, realno su u ovom trenutku Ferencvaros i OSC kvalitetom bolje momčadi. U Ligi prvaka i dalje drže četvrto mjesto koje vodi na Final 8 i predobra su momčad s odličnim mladim trenerom da bi cijelu sezonu bili u krizi te upravo utakmice kao što će biti ova u subotu mogu biti prekretnica koja okreće energiju cijele momčadi. S druge strane, nama ova utakmica nije ‘o glavu’, a to je ono najgore kad smo u pitanju mi kao klub i kao narod. Onda se često događaju slabije predstave. Mislim da je najbitnije kako ćemo se mentalno pripremiti za ovu utakmicu.’

Izvor: VK Jug AO

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist