Sport

LEN LIGA PRVAKA Jugaši poraženi od PRO Recca

LEN LIGA PRVAKA Jugaši poraženi od PRO Recca

U 9. kolu skupine B LEN Lige prvaka Jug Croatia osiguranje poražen je u Soriju od PRO Recca s 9:5 (2:2, 1:0, 3:2, 3:1).

Prvak Europe na rasprodani Albaro bazen stigao je bez Obradovića i Pavličevića, trener Kobešćak bio je na tribinama, momčad je vodio sportski direktor Ognjen Kržić. Domaćinu su pak u zapisniku nedostajali Tempesti, Mandić i Bodegas.

Jug je prvi došao u vodstvo, pogotkom Fatovića, koji je iskoristio nesporazum u obrani domaćina nakon što je Perrone pogodio prečku. Uzvratio je iz kontranapada Echenique, iskoristio višak igrača zbog sporijeg povratka Vrlića u obranu. Xavi Garcia potom pogađa stativu, a u idućem napadu Lončar koristi višak u kontranapadu nakon dodavanja Perronea za 1:2. Di Fulvio je pogodio s vanjske pozicije kroz šumu ruku te pored Bijača za novo poravnanje.

U drugoj četvrtini Jug ima igrača više, ali Volarević i vratnica zaustavljaju nekoliko projektila Jugaša. Isključenje potom s druge strane (Lončar), Recco najprije pogađa gredu, ali Ivović s dva metra pogađa za prvo vodstvo domaćina (3:2). Jugaši potom imaju nekoliko prilika, pa i s igračem više, ali Volarević je bio na razini zadatka. Sve skupa njegovih šest obrana u prvom poluvremenu. S druge strane Bijač sedam obrana.

Na početku treće četvrtine Joković je sjajno pronašao Benića, čiji šut brani Volarević, ali odbijanac posprema Lončar za 3:3. Jug je potom u prilici s igračem više povesti, ali Volarević i to brani. Potom Recco s viškom u bazenu, što Talijani koriste. Fondelli je pogodio za novo vodstvo PRO Recca. Jug opet ima igrača više, ne koristi ga, a Benić radi faul i Jug stavlja u probleme. Zabio je Sukno za 5:3. Jug potom koristi igrača više, precizan je na stativi bio Marković na dodavanje Perronea. Dvije sekunde prije kraja četvrtine Sukno zabija drugi pogodak za novih +2 domaćina.

U posljednjoj četvrtini novi pogodak Recca. Ivović je ostao sam te pogodio za 7:4. S druge strane Perrone koristi igrača više za 7:5 na dodavanje Garcie, prošla je lopta ispod ruke Volarevića. PRO Recco zatim diže na 8:5 golom Moline, koji je iskoristio igrača više s krila preko bloka Garcie. Sukno potom zabija svoj treći gol, dalekometnim šutem, bez Jugovog bloka.

Kod Juga dvostruki strijelac bio je Lončar, a jednom su pogađali Fatović, Marković i Perrone. U redovima domaćih Sukno je pogodio triput, dva je dodao Ivović, a po jedan Di Fulvio, Molina, Echenique i Fondelli.

Eger je odradio svoj ‘domaći rad’, kod kuće svladao Partizana s 8:4 te došao Jugu na dva boda razlike, tako da će meč Egera i Juga u Mađarskoj na bazenu Aladar Bistkey 26. travnja odlučivati o drugom i trećem mjestu. Jugašima će biti dovoljan i remi, ali trebat će se za njega pošteno potući. Unatoč pobjedi nad WASPO Hannoverom 12:10 Barceloneta je ostala bez izgleda za plasman na Final 6.

U skupini A Szolnoki je sa 6:4 svladao Olympiakos u Pireju te potvrdio prvo mjesto, a Grke ‘stavio’ na drugo. Brescia je u utrci za treće mjesto upisala gostujuću pobjedu kod Spandaua 14:10 te zadržala dva boda prednosti pred OSC-om, koji je s 10:8 svladao Nicu. U posljednjem kolu Brescia dočekuje Olympiakos, a OSC će kod vodećeg Szolnoka.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist