Sport

LEN LEAGUE / IPAK JE ‘RIA, RIA, HUNGARIA’ Jug poražen od Szolnokija 5:10, Mađari prvaci Europe!

LEN LEAGUE / IPAK JE 'RIA, RIA, HUNGARIA' Jug poražen od Szolnokija 5:10, Mađari prvaci Europe!

Igrači su jučer ostavili srce u bazenu da bi došli do ovoga finala (…) Nema sumnje da će oni istu tu jučerašnju predstavu ponoviti i danas’, kazao je nakon spektakularne utakmice s Pro Reccom Ognjen Kržić, direktor kluba VK Jug CO.

Ipak, to nije bilo dovoljno. Jugaši su protiv Szolnokija, mađarskog prvaka i domaćina LEN Lige, izgubili rezultatom 5:10.

No, ono što smo vidjeli u bazenu bio je ‘top tim’ kako su ih nazvali komentatori, dodavši kako je nesumnjivo, ovo bila ‘jedna iznimna utakmica’, a uzevši u obzir jučerašnji napor protiv Pro Recca, možemo slobodno reći kako su Jugaši dali sve od sebe i iznijeli još jednu ritmičnu utakmicu.

Prva lopta pripala je Jugašima i time označila nadmetanje koje slijedi, a prvi gol pao je od strane Szolnokija, Andrija Prlainović otvorio je bitku za prvaka. Svega nekoliko trenutaka kasnije izravnao je Pavo Marković i time najavio kako Jugaši neće tek tako prepustiti prošlogodišnji naslov prvaka LEN lige, pa čak niti domaćinima.

Za golove možemo zahvaliti Pavu Markoviću (2), Maru Jokoviću, Luki Lončaru i Marku Macanu. Mađarski tim okitio se dvoznamenkastim rezultatom kojeg su golovima donijeli Andrija Prlainović (3), Milan Aleksić (3), Marton Vamos (2), Živko Gocić, te Gabor Kis.

U posljednjim minutama druge četvrtine nastala je prava gužva u bazenu mađarske Duna Arene. Jugaši su upali u probleme s dva gola razlike, 4:6 za Mađare. Već treća četvrtina i treći gol Prlainovića vodili su u beznađe. Četvrta četvrtina i pet golova razlike nešto manje od dvije minute od kraja do kraja su potopili srčane ali iscrpljene Jugaše.

Ipak je ‘ria, ria, Hungaria’ – Szolnok je prvak Europe, pobjednik ovogodišnjeg LEN prvenstva. Čestitamo odličnim Mađarima! Kako su i sami kazali na svojoj službenoj stranici, Jugaši su ostali na nevjerovatnih osam trofeja za redom u dvije sezone i šezdeset ukupno. Svaka čast momcima na odličnim igrama i svemu što su nam priuštili u ove dvije sezone.

– Ne možemo biti nezadovoljni. Bilo je ovo sjajno prvenstvo, a Mađari su bili energični. Nemamo razloga za biti razočarani, pogotovo nakon dvije sjajne sezone – nakon utakmice je komentirao trener VK Jug CO, Vjekoslav Kobeščak.

Prva četvrtina donijela nam je 2:1, druga 2:5 , treća 1:2 , te četvrta četvrtina0:2.

Suci: Adrian Tiberiu Alexandrescu (ROU) | Boris Margeta (SLO)

Gledatelja: 10 000 / Duna Aréna

VK Jug CO: Marko Bijač (C), Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Xavier Garcia Gadea, Pavo Marković, Nikola Pavličević, Josip Vrlić, Felipe Perrone Rocha, Hrvoje Benić, Paulo Obradović, Toni Popadić / Prekršaja: 14

Szolnoki: Viktor Nagy, Živko Gocić (C), Ugo Crousillat, Marton Vamos, Davir Jansik, Tamas Mezei, Milan Aleksić, Aaron Younger, Andrija Prlainović, Denes Varga, Gabor Kis, Bence Fulop, Istvan Kardos / Prekršaja: 13

Pročitajte još

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist

[FOTO] KORAK DO FINALA Jugaši pobijedili u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

ATLETSKI KLUB DUBROVNIK 21 medalja na prvom kolu Dalmatinske lige

Dulist