Politika

“Legitimni sam predsjednik konavoskog HDZ-a”

"Legitimni sam predsjednik konavoskog HDZ-a"

Nikša Trojanović, predsjednik konavoskog HDZ-a uputio je priopćenje uoči sutrašnje  izvanredne izborne skupštine HDZ-a, za koju je načelnik Općine Konavle rekao da je nelegalna, te da članovi koji se na njoj pojave mogu očekivati stegovni postupak.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Ovim putem pozivam našeg istaknutog člana, gospodina Luku Kordu na uljudno ponašanje. Članovi HDZ-a Konavle su formirane osobe koje slobodno i samostalno donose odluke. Prijetnje i ucjene članovima neće donijeti ničega dobrog. Zajednički smo zaključili da su ta rigidna vremena iza nas.

Također, podmetanja da se lažno predstavljam nisu istinita. U Statutu HDZ-a izričito stoji da predsjednika općinske organizacije bira i razrješuje skupština. Podsjećam da je općinski odbor HDZ-a početkom rujna prošle godine raspušten odlukom Županijskog odbora HDZ-a, a Općinska organizacija HDZ-a Konavle i njezino članstvo su i dalje aktivni. Stoga sam, do skupštine koja će se održati u nedjelju u 19 sati u Domu kulture u Cavtatu, legalni i legitimni predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Konavle. Ta skupština je sazvana na temelju pisanog zahtjeva gotovo cijelog članstva. Naime, Statut HDZ-a predviđa sazivanje na temelju zahtjeva jedne trećine članstva, tako da je skupština koja će se održati u nedjelju itekako legalna. Preuranjene izborne skupove, koji se održavaju pod krinkom ''izvještajnih skupština'', ostavimo za vrijeme nakon raspisivanja predstojećih lokalnih izbora.

Ovom prilikom ponovno bih pozvao sve članove Općinske organizacije HDZ-a Konavle i našeg istaknutog člana, gospodina Kordu, da prisustvuju izbornoj skupštini, da se kandidiraju, da biraju i da budu izabrani, te da u duhu demokracije zajedno zagrlimo Europu.
S poštovanjem,
Nikša Trojanović"

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist