Kultura

Legendarna pijanistica večeras nastupa s DSO-om

Legendarna pijanistica večeras nastupa s DSO-om

Legendarna pijanistica Dubravka Tomšič nastupit će večeras s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.

Orkestrom će ravnati austrijski dirigent Christoph Campestrini, a koncert se održava u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto.

Proslavljena pijanistica i rođena Dubrovkinja, Dubravka Tomšič uživa ‘nešto poput kultnog statusa među pijanofilima’, piše časopis Gramophone. Prvi javni solistički koncert održava kao petogodišnja djevojčica, nakon čega otpočinje njezina međunarodna karijera koja je vodi na pet kontinenata, a tjekom koje izvodi više od 5000 koncerata s najprestižnijim orkestrima. Nastupala je s Bečkom filharmonijom, Kraljevskom filharmonijom iz Londona, Državnom kapelom iz Dresdena, Minhenskom filharmonijom, bila miljenica Bostonskog simfonijskog orkestra. Od 1987. godine Dubravka Tomšič snimila je više od 90 koncerata, što ju svrstava među umjetnike s najbogatijom diskografijom.

S Dubrovačkim simfonijskim orkestrom surađuje dugi niz godina, a dubrovaču publiku uvijek iznova oduševljava vrhunskim pijanizmom koji ispuni Knežev dvor. Na večerašnjem koncertu izvesti će Schumannov Koncert za klavir i orkestar u a molu, op. 54. U drugom dijelu koncerta publika će imati priliku čuti Dvořakovu Simfoniju br. 7 u d molu, op. 70.

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama te jedan sat prije početka koncerta. Povlaštene cijene (10 kuna za korisnike Libertasovog pokaza, 20 kuna za umirovljenike, za građane stare gradske jezgre i studente s kulturnom iskaznicom besplatan ulaz, te 30 posto popusta za građane na standardne cijene ulaznica) bit će dostupne isključivo na blagajni orkestra, a moguće ih je rezervirati na broj 091 613 7314 ili na 417 110.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist