GradUrednički izbor

‘LEGENDA GRUŽA I DUBROVNIKA’ Napustio nas je branitelj Nikola Vuković Vuji

'LEGENDA GRUŽA I DUBROVNIKA' Napustio nas je branitelj Nikola Vuković Vuji

Preminuo je hrvatski branitelj, ‘legenda Gruža i Dubrovnika’, dragovoljac Domovinskog rata Nikola Vuković Vuji, a dirljivim riječima od njega su se oprostili branitelji na društvenim mrežama, među kojima na svome Facebook profilu i Braco Elezović.

-Umro je Nikola Vuković Vuji, hrvatski branitelj, legenda Gruža i Dubrovnika, dragovoljac Domovinskog rata, branitelj Sustjepana, zapovjednik 2. satnije, 2. bojne, 163. dubrovačke brigade HV, ljudina, prijatelj, brat.

Tko je poznavao Vujia taj zna kakva je on ljudina bio. Vuji je bio jedan od onih malobrojnih koji nije kalkulirao ni sekunde, nego se još i prije početka agresije na Hrvatsku priključio dragovoljačkom odredu osnovanom u dubrovačkom Gružu. Od samog početka nam je, kao prijeratni iskusni mangup, bio i prijatelj i suborac i brat i otac. Početkom agresije u Mokošici mu je od četničke granate poginuo devetnaestogodišnji sin Joško, ali Vujia ni to nije pokolebalo nego je nastavio za dvojicu – sebe i sina Joška.

Vuji je sa svojom ekipom bio i dio stalne obrane Sustjepana, a deblokadom Dubrovnika i prelaskom u fazu čišćenja dubrovačkog zaleđa Vuji preuzima zapovjedništvo nad legendarnom 2. satnijom. 2. bojne dubrovačke brigade.

Proveo sam s Vujiem na istom položaju preko 3 godine i nikada od njega nisam čuo neku ružnu riječ, nikada ga vidio ljutog, a neke od njegovih provala i neke anegdote vezane uz njegovo ime ostaju za sva vremena. Uvijek smo se na našim poslijeratnim druženjima prisjećali svih tih događaja, i onih tužnih, ali i onih kada su nam suze tekle od smijeha. Na žalost toga više neće biti, ali će sve to ostati negdje u nama i rado ćemo to prepričavati onim mlađima koji nisu imali sreću poznavati ovu legendu svih legendi. Vuji prijatelju neka ti je vječna slava i hvala. Počivaj u miru Božjem uz svoga sina Joška – napisao je na svome Facebook profilu Elezović.

Foto: Facebook/Braco Elezović

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist