Grad

LAZARETI Za obnovu tri lađe i ‘popratni sadržaj’ od EU tražimo 21 milijun kuna?!

LAZARETI Za obnovu tri lađe i 'popratni sadržaj' od EU tražimo 21 milijun kuna?!

Prijedlog programa obnove spomeničke cjeline Dubrovinku za 2016. godinu koji je Vlada prihvatila jučer, osim velebnih planova za Revelin ističe se posebno jedna stavka. Naime, prema Prijedlogu kojeg potpisuje direktorica ZOD-a Iva Carević Peković za obnovu posljednje tri lađe Lazareta planira se aplikacija na 21 milijun kuna.
Taj projekt podijeljen je prema planu ZOD-a u pet faza. Prvi projektni element čini Obnova 8-10 lađe Lazareta, kao i opremanje, svih 10 lađa Lazareta, ovisno o potrebama pojedinačnih korisnika. Drugi projektni element čine edukacije zaposlenika korisnika Lazareta i upravitelja koje će omogućiti da se povećaju njihovi stručni kapaciteti, a to će doprinijeti poboljšanju kvalitete postojećih program kao i razvoju novih programa te na taj način boljem pozicioniranju Lazareta kao kulturnog središta grada Dubrovnika. Treći projektni element čine novi programi koje će se provoditi u Lazaretima.Četvrti projektni element posvećen je novim proizvodima, a Uloga petog projektnog elementa je promocija i vidljivost, stoji u Prijedlogu.

Dosad spiskano 32 milijuna kuna
Iznos od 21 milijun kuna za obnovu i popratni sadržaj malo je nejasan kada se uzme u obzir činjenica kako je svih deset lađa kompleksa Lazareti trebalo biti obnovljeno temeljem provedenog natječaja iz 2012. godine za 29 milijuna kuna. Taj iznos je već sad preplaćen za gotovo tri milijuna kuna, a obnovljeno je samo sedam lađa!!!
Tom logikom za obnovu svake pojedine lađe utrošeno je oko 4.5 milijuna kuna, što bi znači kako bi ta cijena obnove (koju mnogi drže prenapuhanom) primijenjena na preostale tri lađe bila ukupno 13.5 milijuna kuna. Bit će stoga zanimljivo vidjeti što je sve ZoD stoga mislio pod ‘opremanjem’ i ‘razvojem novih programa’ za preostalih čak 7.5 milijuna kuna.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist