Sport

LAUREATI 2018. Mihu Boškoviću nagrada ‘Franjo Bučar’

LAUREATI 2018. Mihu Boškoviću nagrada 'Franjo Bučar'

Proslavljeni dubrovački vaterpolist Miho Bošković našao se među laureatima godišnje Državne nagrade za sport Franjo Bučar za 2018. godinu.

Bošković, koji je prije dvije godine objesio kapicu o klin i započeo karijeru profesora glazbenog odgoja, s Jugom je bio višestruki prvak Hrvatske i osvajač Kupa, kao i prvak Europe 2006. godine, kada je osvojio i Europski superkup.
U kapici reprezentacije osvojio je sve, točnije deset medalja, od čega treba izdvojiti četiri zlata: svjetsko u Melbourneu 2007., europsko u Zagrebu 2010. te olimpijsko u Londonu i u Svjetskoj ligi 2012. godine. Dvaput je bio najbolji vaterpolist Europe po izboru LEN-a te jednom drugi najbolji po izboru FINA-e.

Državnu nagradu za sport Franjo Bučar za životno djelo u 2018. godini dobili su Vladimir Janković, Milka Babović i posmrtno Mate Parlov. Dobitnici godišnje nagrade su uz Boškovića Josip Bilić, Tin Srbić, Ivo Trumbić, Zlatko Dalić, Luka Modrić, Dino Sinovčić, Neven Bertičević, Boško Božić, Vjekoslav Šafranić, Petra Deša i hrvatska nogometna reprezentacija.

Dodjela nagrada održat će se 27. studenoga 2018. godine.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist