Aktualno

‘LASTOVSKA ELEGIJA’ Sjetna knjiga o otoku koji je od davnina prolazio bolnu priču

'LASTOVSKA ELEGIJA' Sjetna knjiga o otoku koji je od davnina prolazio bolnu priču

Predstavljanje prve knjige Lastovčanina Mata Maričevića ‘Lastovska elegija’ održano je u ponedjeljak u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Uz samoga autora o knjizi su govorili Maja Milošević, lektorica i recenzentica knjige, te predsjednik Društva dubrovačkih pisaca, Boris Njavro. Klapa Kolafjaka upotpunila je glazbom ovu promociju.

Večer posvećena Lastovu, skrivenoj luci, predivnom otoku i raju na zemlji, kako je uvodno rekao Njavro, ujedno je i priča o tegobama Lastova kroz povijest pa do dan danas. ‘Lastovska elegija’ sjetna je knjiga o otoku koji je od davnina prolazio bolnu priču iz čega je proizašao i sam naslov knjige.

Uz knjigu govorilo se i o avanturi dvoje predstavljača i autora kad su krenuli na Lastovo, na putovanje koje je trajalo 13 sati, od susreta s biskupom do ispijanja lastovskog vina. A sve je počelo još prije godinu dana kada je autor Maričević donio svoje zapise Njavru kojemu se to veoma svidjelo.

Prva promocija ‘Lastovske elegije’ dogodila se na blagdan Svetog Kuzme i Damjana, zaštitnika otoka. „Knjiga je simbioza prošlosti i sadašnjosti, ali povijest je dokazala kako je Lastovo, lastovsko i svoje“, kazala je Milošević.

Autor fotografija: Vedran Levi

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist