Županija

LASIĆ UZ DAN OPĆINE KONAVLE Jači smo kad zajednički cilj stavimo iznad naših podjela

LASIĆ UZ DAN OPĆINE KONAVLE Jači smo kad zajednički cilj stavimo iznad naših podjela

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u nedjelju je na Grudi obilježen Dan Općine Konavle i 26. obljetnica oslobođenja. Tom prigodom brojnim uzvanicima obratio se i načelnik Konavala Božo Lasić.

-Prošla je godina dana od kad sam posljednji put bio ovdje ispred vas. Okolnosti su tada bile drukčije, bili smo na početku mandata iako smo već tada pred vas stali s projektima poput novog ulaza u Cavtat ili kanalizacije na Grudi. Mogli smo samo obećati da ćemo aktivno i neumoljivo raditi na ostvarenju našeg predizbornog programa. Ponosan sam stoga što večeras mogu u najmanju ruku reći da stojim pred mojim Konavljanima sa svojim suradnicima uzdignute glave jer ostvarujemo sve ono što smo zacrtali i obećali – rekao je načelnik Lasić nabrojivši tada brojen projekte od ceste za Stravču, do projektiranja brze ceste za koju je izrazio nadu kako ćemo uskoro imati i sam projekt.

-Prvi put napokon se i nas općine pita kuda ta cesta treba ići – rekao je načelnik dodavši kako je postignut i glavni cilj, a to je sprječavanje rušenja kuća na Zvekovici zbog trase ove ceste.
Posebno je istaknuo projekt Zračne luke Dubrovnik u koju se ulaže milijardu kuna, kao i suradnju s DPDS-om, posebno na projektu obnove tvrđave na Prevlaci. Ova tvrđava, rekao je, ima simboliku i za državu i za općinu.

-Ona će revitalizirati krajnji jug naše općine gdje nažalost imamo depopulaciju – rekao je dalje Lasić te spomenuo i novu zgradu općine u Cavtatu.

-Nećemo se uvijek složiti oko svih pitanja, ali moramo biti složni oko temeljnih stvari, a to je boljitak i blagostanje svakog našeg sugrađanina. Ne slažemo se kako doći do toga cilja, ali se slažemo što nam je cilj. Moramo biti otvoreni za nove ideje, maštoviti, kreativni i uporni kao u športu. Jači smo kad smo zajedno i kad stavimo zajednički cilj iznad naših podjela – rekao je Lasić čestitavši i ovogodišnjim laureatima.

Naime, na svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja Općine Konavle.

Nagrada Općine Konavle za životno djelo dodijeljena je posthumno Don Vladu Puci, za izniman doprinos u duhovnoj i materijalnoj obnovi Konavala nakon Domovinskog rata, Nagrada Općine Konavle dodijeljena je dr. Neri Vrkaš, za izuzetan i osobito vrijedan doprinos iz područja zdravstva i socijalne skrbi te Biciklističkom klubu Konavle, za izuzetan i vrijedan doprinos iz područja sporta.

Na prijedlog Odbora za mjesnu samoupravu Zahvalnica Općine Konavle za izniman doprinos u očuvanju konavoske tradicije i doprinosu ugleda Konavala dodijeljena je ‘Konavoskim materama’, odnosno ženama koje u svakodnevnom životu nose konavosku nošnju. Riječ je o Mariji Bekić (Radovčići), Kati Zadre (Močići), Kati Bačan (Grušići), Luci Mazavac (Popovići), Mari Lobro (Radovčići), Luci Đuratović (Vitaljina), Kati Rašica, (Đurinići), Stani Radonić (Vitaljina), Jani Spremić (Vitaljina), Mariji Božović (Višnjići), Ani Vidak (Gruda), Radi Golubić (Ljuta), Mari Čupić (Vodovađa), Luci Pušić (Dunave), Kati Braičević (Cavtat), Kati Đurković (Cavtat), Luci Matijašević (Popovići), Seli Šturica (Kuna Konavoska), Pavi Ljubenko (Đurinići), Mari Pržić (Vitaljina).

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist