Županija

LASIĆ O DEVASTACIJI U LJUTOJ ‘Ne činite od Konavljana građane drugog reda!’

Načelnik Božo Lasić reagirao je na nedavnu devastaciju drveća i prostora koja je na predjelu naselja Ljuta nastala nedavno zbog izvođenja radova rekonstrukcije niskonaponske mreže.

‘Naša priroda i prostor su najvrjedniji resursi koje imamo i stoga sam zaista ljut i ogorčen nedavnom devastacijom koju je napravila tvrtke Inero kao kooperant HEP prilikom rekonstrukcije niskonaponske mreže u naselju Ljuta, konkretno od Gnjila do kružnog toka.

U taj posao se ušlo kako bi se riješili dugogodišnji problemi s opskrbom električne energije u naselju Ljuta, no način na koji je to napravljeno nije niti primjeren niti opravdan. Općina je već službeno reagirala prema Hrvatskoj elektroprivredi prosvjednim pismom, no nažalost šteta je učinjena.

Od njih smo zatražili hitnu sanaciju posječenih stabala i uređenja postojećeg sramotnog stanja koje je ostalo iza njihovog kooperanta.

Ovom prilikom moram istaknuti kako HEP nažalost nije jedini veliki sustav s kojim postoje kontinuirani problemi na području naše općine, a kao očitog moram istaknuti Hrvatski telekom.

S njima su u nekoliko navrata obavljeni razgovori i tražio se način kako što prije i što kvalitetnije zamijeniti dotrajalu infrastrukturu kako bi Konavljani imali uvjete prikladne 21. stoljeću. Nažalost, moram konstatirati da se tom poslu pristupa presporo i u potpunosti nedovoljno.

Apeliram stoga i na njih da Konavljane ne drže građanima drugog reda te da isporuče uslugu koja im se uredno plaća na kraju svakog mjeseca.’

Pročitajte još

TJEDAN PREVENCIJE U Europi 30 tisuća žena godišnje umre od raka vrata maternice

Dulist

IZ KONAVALA POZIVAJU Dođite na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke

Dulist

RODITELJI NEGODUJU Cavtatski učenici nadoknađivat će nastavu na Festu sv. Vlaha

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija