Koronavirus u Hrvatskoj

LASIĆ IZ SAMOIZOLACIJE ‘Radimo sve što je potrebno, ne stvarajte paniku po Konavlima’

LASIĆ IZ SAMOIZOLACIJE 'Radimo sve što je potrebno, ne stvarajte paniku po Konavlima'

Po konavoskim grupama na društvenim mrežama pa tako i u grupi Zavazda Konavle, šire se poruke vezane za koronavirus u kojima pojedinci direktno apeliraju na načelnika Općine Konavle Boža Lasića kako bi on poduzeo mjere kako bi se popisali svi kontakti zaraženih koronavirusom u ovoj općini. Ističe se tako i da se ‘ništa nije napravilo po pitanju zaštite od koronavirusa te da se s kontaktima nije razgovaralo’. Načelnik Lasić za DuList je prokomentirao ove navode istaknuvši kako ga oni jako žaloste s obzirom na izniman trud koji svi uključeni u zaštitu Konavljana ulažu kako bi se uhvatili u koštac s nastalom situacijom.

-Jučer smo kontaktirali s ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Matom Lakićem, svim stožerima, napravila su se sva potrebna testiranja, napravila su se i nova tijekom dana. Mi smo mala sredina i svatko zna tko je pozitivan na koronavirus i znaju tko se s kime družio. Ja sam u samoizolaciji jer znam da sam se družio s čovjekom koji je pozitivan i pretpostavljam da će mi se bolest javiti kroz idućih 8 do 10 dana. Znam još takvih ljudi u Konavlima i mi smo svi u samoizolaciji i koordiniramo se kako možemo, činimo sve. Imamo Stožer civilne zaštite u Konavlima koji je proširen i koji izuzetno kvalitetno radi te broji 24 osobe koje iz sata i sata donosi odluke. Odredili smo upravo kako će raditi zubne ambulante, pregovaramo za nabavku opreme, dogovorili smo s pekarima da bude dovoljno kruha. Sve smo odradili što je u našoj kompetenciji – rekao je Lasić naglasivši kako stručnjaci iz Zavoda za javno zdravstvo odlučuju tko će ići na testiranje, a ne on.

-Nema mjesta panici, sve što se treba odraditi, odrađuje se. Strašno me žaloste ti komentari na društvenim mrežama. Apsolutno shvaćam ljude da ih je strah što će biti. Strah je osjećaj kojeg svi imamo. I ja se bojim, ali moram se izdići iznad te situacije i funkcionirati normalno. Sve komentari koji idu u tom smjeru, ne mogu prihvatiti. Činjenica je da je u Konavlima virus prisutan, da je napravio nered i da još uvijek pravi nered. I zato molimo ljude koji su bili u kontaktu, a oni jako dobro znaju koji su, da se zadrže doma u samoizolaciji. Ako ja u samoizolaciji mogu normalno funkcionirati, mogu i oni. Radimo maksimalno što možemo – istaknuo je načelnik Lasić dodavši kako će sigurno kroz sljedeće dane biti još zaraženih, ali da se situacijom uredno koordinira te da mjesta panici nema.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist