Aktualno

LAPADSKO SRCE Čak 24 vreće slatkiša putuju prema Vukovaru!

LAPADSKO SRCE Čak 24 vreće slatkiša putuju prema Vukovaru!

Humanitarnom akcijom prigodnog imena Slatko Nikolinje učenici OŠ Lapad svojim su kolegama u OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru pripremili poslastice za svetog Nikolu i povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara.

Dio je to, naime, višegodišnje suradnje dvaju škola koje su 2014. potpisale povelju prijateljstva.

Čak 24 vreće i 14 kutija čokolade, bombona, keksa i drugih grickalica do Vukovara će voziti kombiji i autobusi Dubrovačkih vatrogasaca, Mladeži HDZ-a, Udruge udovica hrvatskih branitelja i Udruge HVIDRA Dubrovačko-neretvanske županije koji će sudjelovati u mimohodu u Vukovaru.

No Slatko Nikolinje nije jedina aktivnost u kojoj sudjeluju lapadski školarci i učitelji, usprkos štrajku. Osnovnoškolci su video konferencijom sudjelovali i u Satu povijesti iz Vukovara koji je već postao tradicija.

– Velika nam je čast da smo, osim Sata povijesti koji se već deseti put događa u našoj Lijepoj našoj pripremili veliku humanitarnu akciju u našoj školi pod vodstvom Lapadskog srca. Lapadsko srce je zajednica učenika koju je ove godine preuzela učiteljica Patricija Mage Vidak, a u njoj sudjeluju učenici koji se spontano skupljaju jer osjećaju potrebu da učine nešto dobro– rekla je ravnateljica OŠ Lapad Nikolina Soko.

 

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist