Natrag
25.5.2018 18:43

facebook

twitter

google

rss

dulist

Lapadski umirovljenici u Vrgorcu

5.6.2012 @ 14:24 Ana Prohaska Zanimljivosti

Podijelite:

Udruga umirovljenika, podružnica Lapad, organizirala je i proteklu subotu jednodnevni izlet za umirovljenike.

 Ovoga puta cilj je bio Vrgorac, malo mjesto gdje se Hrvati spominju već  u 7. stoljeću, a Legenda o Hasanaginici zapisana je daleke 1774. godine.
 
U debelom hladu oraha, Lapadski umirovljenici zabilježili su svoj boravak uz spomenik Tina Ujevića, velikog književnika koji, paradoksalno, za života nije dobio nijednu književnu nagradu, a danas se mnoge književne svetkovine zovu njegovim imenom. Tako je nazvana i najveća hrvatska pjesnička nagrada, nagrada "Tin Ujević", a njemu u čast održava se i manifestacija "S Tinom u Vrgorcu".
 
Posebnu pažnju lapadskih umirovljenika privukao je obilazak Ujevićeve rodne kuće, a posebnu zahvalu ovim putem umirovljenici iskazuju gosparu Zvonimiru Prvanu, zahvaljujući kojem su zbog njegova gostoprimstva, vodstva kroz mjesto i Etno selo Kokoriće, umirovljenici proveli još jedan nezaboravan izlet.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana