Natrag
23.2.2019 06:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

Lapadski šestaši posjetili Katedralu

6.5.2013 @ 14:44 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

– Ove godine svi putevi vode u našu Katedralu, jer obilježavamo 300 godina od kada je nakon velike trešnje 1667.godine, ona obnovljena, posvećena i za bogoslužje otvorena – poslali su poruku osnovnoškolci iz Lapada.

Tim je povodom i 100 lapadskih šestaša sa svojim profesoricama Jelicom Švegler, Mirjanom Kaznačić, Jasminkom Nikolić, Majom Burmas i Anom Boban pohodilo Katedralu, u kojoj ih je radosno dočekao don Stanko.

Bio je oduševljen velikim brojem učenika, ali i pozornošću kojom su pratili njegovo jednosatno predavanje. Prilagođeno njihovom uzrastu, don Stanko im je ispričao život naše Katedrale kroz proteklih 300 godina, naglasivši da je ovo treća Katedrala na istome mjestu.

Posebnu pozornost posvetio je ocu Dubrovačke Domovine, Stjepanu Gradiću. Učenike je proveo kroz Riznicu, ispred svih šest crkvenih oltara, posebno se zaustavivši pred oltarom nad kojim visi slika Gospe od Porata. Učenike su posebno zanimale katakombe pod Katedralom, ali njih će posjetiti nekom drugom prigodom u manjim skupinama. Pri kraju druženja don Stanko je svakom učeniku i profesoricama poklonio sliku i molitvu Gospe od Porata.

– Hvala, don Stanko, na lijepome predavanju i poklonu. Opet ćemo doći, a zajednička fotografija svjedočit će za budućnost o ljubavi lapadskih šestaša prema našoj duhovnoj baštini jer oni su njezini vjerni čuvari. Bravo, Lapađani! – pozdravili su školarci za kraj.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana