Zanimljivosti

Lapadska škola ide u nadogradnju

Lapadska škola ide u nadogradnju

Ubrzo će krenuti nadogradnja Osnovne škole Lapad.

Time će mali Lapađani dobiti četiri nove učionice te će biti poboljšani uvjeti za produženi boravak. Tu informaciju potvrdio nam je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić.
– Škola će dobiti četiri potpuno nove učionice, ali obzirom da sada vrijede strogi zahtjevi za energetsku učinkovitost, taj cijeli blok će se renovirati tako da može odgovoriti tim zahtjevima. Škola je do sada radila u u potpuno neodgovarajućim prostorima što se tiče produženog boravka, pa će dobiti i potpuno novi prostor za produženi boravak. S obzirom da škola nije imala kuhinju, plaćala je vrlo skupi catering, pa će ovom nadogradnjom dobiti i školsku kuhinju. Pripremamo natječajnu dokumentaciju, a natječaj bi trebali ubrzo raspisati. Mislimo ga objaviti što prije s ciljem da se cijela ta procedura završi do kraja ove nastavne godine i da radovi počnu oko 15. lipnja kako bi se preko praznika napravili najgrubi radovi, rušenje i odvoženje šuta te da taj dio bude gotov dok traju ljetni praznici. Natječaj će pokazati koliko bi nadogradnja trebala koštati, a procjena je projektanta Iva Matkovića da je riječ o iznosu od oko 7 i pol milijuna kuna – istaknuo je Miho Katičić dodavši kako bi radovi prema procjenama trebali trajati najviše godinu dana.
– Ali to ćemo znati nakon natječaja, no očekujemo da će biti gotovi do školske godine 2015./2016.-zaključio je Katičić.
– Nadgradnja škole je presudna za trenutak kada se Montovjerna izgradi, kako bi mogli provoditi nastavu u jednoj smjeni. To je bitno za budućnost. U ovom trenutku ona pridonosi kvaliteti nastave jer dobivamo četiri nove učionice koje nam već godinama nedostaju. Mi smo se unutar škole organizirali kako bi glazbena kultura, vjeronauk imali svoje prostore, te kako bi izborni predmeti mogli funkcionirati. Uspjeli smo iskoristiti skučeni prostor, no uvjeti nisu onakvi kakvi bi mi željeli. Nadogradnjom tako dobivamo kvalitetni produženi boravak jer te 4 učionice omogućavaju gradnju kuhinje unutar škole. Pošto smo riješili stan domara unutar škole, u te prostore seli produženi boravak. Naime, kvaliteta produženog boravka je jako, jako važna – izjavila je za duList ravnateljica Lapadske škole Mirjana Kaznačić.
Iako se pojavila ideja o mogućem preseljenju dijela učenika u prostorije Pomorskog fakulteta, nastava će se najvjerojatnije u potpunosti izvoditi unutar škole bez obzira na radove.
– Tražimo način da svi ostanemo u okviru naše škole s tim da ćemo se morati drugačije organizirati. Najvjerojatnije ćemo, kao i ranije, tu godinu dana raditi na način da svi, i veliki i mali razredu budu u istoj smjeni i na način da se učenici ne sele iz učionice u učiniocu, već nastavnici. Ali ćemo raditi u istoj smjeni. Dakle, za tu godinu dana radimo reorganizaciju jer nam je cilj da svi učenici ostanu u školi i da ne selimo izvan škole. Razmišljamo i o radu u tri smjene, ali to podrazumijeva dopuštenje Ministarstva i drugu organizaciju i usklađenost s roditeljima. Imamo nekoliko varijanti i nadamo se da ćemo odabrati onu koja je najbolju. Što se pak tiče seljenja u prostorije Pomorskog fakulteta, to je bila tek jedna od ideja o kojoj sada više ne razmišljamo. Uprava škole došla je do spoznaje da možemo ostati u školi ako se potpuno drugačije organiziramo. Ovaj dio koji će se raditi ostat će izoliran, izbjeći će se najgori radovi i rušenje u razdoblju kada nema nastave – naglasila je Kaznačić.

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist