Kultura

Lana Zubović izlaže u Narodnoj knjižnici Grad

Lana Zubović izlaže u Narodnoj knjižnici Grad

Prva samostalna izložba ”Retrospektiva igre” umjetnice Lane Zubović otvorit će se u petak, 4. listopada 2019. u prizemlju Narodne knjižnice Grad s početkom u 19 sati.

Izložba je koncipirana od 12 slika koje su napravljene kao osvrt na određene događaje, ljude, poznanike, mentalna stanja, osjećaje i uspomene u posljednje tri godine autoričina života. Svaka slika je nastala kroz igru i svaka predstavlja vlastitu priču, neke su kraće – a neke i duže. Iz osobnih i emotivnih razloga nije objašnjen razlog nastanka, a ni sama priča iza svake slike. One su popraćene kratkim „objašnjenima“ kojima je cilj navesti promatrača na razmišljanje i kontemplaciju.

Lana Zubović rođena je 2001. godine u Zagrebu. Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna na odjelu Kiparstva. Studira na Akademiji likovnih umjetnosti na preddiplomskom odsjeku grafike. Dobitnica je Oskara znanja za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju LIK 2018. godine u kategoriji za škole primijenjenih umjetnosti. Sudjelovala je u Erasmus+ projektu te je tri tjedna radila s mentorima u Kaunasu u Litvi.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist