Crna kronika

LAKŠE OZLIJEĐENI Dva policajca napadnuta na Lopudu, šestero privedenih

LAKŠE OZLIJEĐENI Dva policajca napadnuta na Lopudu, šestero privedenih

Iz PU dubrovačko-neretvanske izvijestili su kako je u subotu, 15. kolovoza oko 2 sata na Lopudu zabilježen napad na policijske službenike.

Dogodilo se to prilikom postupanja dvojice policijskih službenika prema 30-godišnjaku kod kojeg je pronađena manja količina marihuane, kada su policijske službenike napali spomenuti 30-godišnjak, a više osoba su mu se u tom pridružile.

– Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su četiri hrvatska državljanina i to dvojica 30-godišnjaka, 20-godišnjak i 38-godišnjak počinili kazneno djelo ‘Napad na službenu osobu’ te su uz kaznene prijave dovedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da su 37-godišnjakinja i 42-godišnjak počinili kazneno djelo ‘Prisila prema službenoj osobi’ te su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave – kažu iz PU dubrovačko-neretvanske.

Zbog posjedovanja manje količine droge 30-godišnjak je prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

– Prilikom postupanja policijski službenici uporabili su sredstva prisile tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. U ovom događaju lakše su ozlijeđena dvojica policijskih službenika, 30-godišnjak prema kojem se postupalo i 20-godišnjak – ističu iz PU dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist