Aktualno

Lakše do skrivene imovine kriminalaca

Jedna je od novosti predloženih izmjenama Zakona o kaznenom postupku je da kriminalci u Hrvatskoj više neće iz zatvora izlaziti bogatiji nego kad su u njega ušli.

Namjeravaju se osnovati posebni odjeli državnog odvjetništva koji bi trebali otkriti njihovu nezakonito stečenu i skrivenu imovinu.
Ministarstvo pravosuđa stavilo je ZKP na javnu raspravu te je predložene izmjene poslalo svim državnim odvjetništvima, općinskim i županijskim sudovima, katedrama za kazneno pravo i drugim zainteresiranim stranama.

Petim izmjenama ZKP-a, koji je donesen 2008., uveli bi se posebni odjeli državnog odvjetništva za vođenje imovinskih izvida, a policijski i financijski službenici bi i prije pokretanja kaznenog postupka otkrivali novac, nekretnine i ostalu imovinu koju su kriminalci stekli kaznenim djelima.

Pročitajte još

PROMETNA U ROŽATU Pod utjecajem alkohola izletio s kolnika i udario u dva parkirana vozila

Zvonimir Pandža

OD SUTRA Autobusna linija na Šipanu ima novi vozni red

Dulist

NOVE ODLUKE STOŽERA Ukidaju se ograničenja za vjenčanja, sprovode, javna okupljanja…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija