Aktualno

Lakše do skrivene imovine kriminalaca

Jedna je od novosti predloženih izmjenama Zakona o kaznenom postupku je da kriminalci u Hrvatskoj više neće iz zatvora izlaziti bogatiji nego kad su u njega ušli.

Namjeravaju se osnovati posebni odjeli državnog odvjetništva koji bi trebali otkriti njihovu nezakonito stečenu i skrivenu imovinu.
Ministarstvo pravosuđa stavilo je ZKP na javnu raspravu te je predložene izmjene poslalo svim državnim odvjetništvima, općinskim i županijskim sudovima, katedrama za kazneno pravo i drugim zainteresiranim stranama.

Petim izmjenama ZKP-a, koji je donesen 2008., uveli bi se posebni odjeli državnog odvjetništva za vođenje imovinskih izvida, a policijski i financijski službenici bi i prije pokretanja kaznenog postupka otkrivali novac, nekretnine i ostalu imovinu koju su kriminalci stekli kaznenim djelima.

Pročitajte još

Marko Domijan glavni izvršni direktor Atlantske plovidbe

Dulist

MLADI O POREZNOJ REFORMI Neće nas 200 kuna više ‘natjerati’ da ostanemo u Hrvatskoj

Leona Rašica

Može li se Dubrovnik uspoređivati s ‘kraljicom’ Jadrana?

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija