Aktualno

Laburisti: Medijski linč daje nam dodatnu snagu!

Laburisti: Medijski linč daje nam dodatnu snagu!

Nakon sjednice Gradskog vijeća na kojoj je izglasan UPU Bosanka čime je golf na Srđu dobio zeleno svijetlo, i na svom Facebook profilu oglasili su i Hrvatski Laburisti Stranka rada.

Priopćenje koje potpisuje Matko Bupić i Dolores Lujić prenosimo u integralnom obliku.

''Povijesna sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika održana 30. srpnja 2013. razotkrila je kako privatni kapital ima nadmoć nad pojedincima koji ovise o volji stranačkih središnjica, pa tako trče u zagrljaj ljudima koje su do jučer držali „na nišanu“. Članovima skandaloznog „dubrovačkog dogovora“ to nije bilo dosta, pa su, kako to obično biva u sredini u kojoj vlastodršci imaju sebi odane medije, pokušali „spinom“ kao glavnu temu, umjesto sramne odluke o izglasavanju UPU-a Srđ, nametnuti izjavu našeg vijećnika Mara Kristića koji je kazao kako će „vječno ostati zabilježeno tko su bili domaći izdajnici“. A u utorak navečer, tijekom rasprave o ovako bitnoj temi, ti vrli gradski vijećnici većinom su bili nečujni.

Olga Muratti, nesuđena predsjednica Gradskog vijeća u ovom sazivu, iako je posljednja osoba koja ima pravo prozivati kolegu Kristića za riječi izgovorene u Gradskoj vijećnici, uzela je sebi za pravo u medijima biti perjanicom napada na njega. Gospođa Muratti, koja je kao koalicijski partner prevarila građane obećanjem o referendumu za Srđ, nije skupila dovoljno hrabrosti i morala da na Gradskom vijeću objasni javnosti zašto će glasati za ovaj nekretninski projekt na Srđu. Čak se našla na istoj strani s dojučerašnjom najvećom protivnicom Dubravkom Šuicom, na koju je slala USKOK u više navrata i koju je prozivala, baš kao i Vlahušić, zbog sporne prodaje zemlje na Srđu investitorima. No, očito ih je naglo probuđena ljubav prema golfu pretvorila u partnere na zadatku.

I kada gospođa Muratti objašnjava „takvom čovjeku u mojim redovima ne bi bilo mjesta“, ni sama vjerojatno ne zna kakav je kompliment udjelila Maru Kristiću. Vi gospođo Muratti u svojim redovima imate dovoljno klimavaca i poslušnika i s obzirom na rezultat na nedavnim lokalnim izborima bilo bi Vam vjerojatno korisnije pozabaviti se unutarstranačkim odnosima.

Javnost, a posebno naši sugrađani koji su na referendumu jasno rekli što misle o projektu, zna kako je haranga prema Kristiću jalov pokušaj da se „Frenkel-koalicija“ abolira od učinjenog na posljednjoj sjednici. Iz svega se da zaključiti kako je ovih 16 vijećnika u dubini duše svjesno da su učinili pogrešan potez te da će ih povijest zaista zapamtiti kao izdajnike. Jer, izdali su sugrađane, izdali su Grad.

Zato, bez obzira na zahuktalu agresiju na Kristića, koji je, možda prejakim riječima, do kosti ogolio suštinu glasanja o UPU Srđa, naglašavamo kako Maro Kristić ima našu punu podršku.

Pokušali smo na Gradskom vijeću razgovarati argumentima, nisu pomogli ni amandmani, ni molbe, ni pozivanje na savjest. S vama i vama sličnima može se razgovarati na samo jedan način i samo na jeziku koji jedini razumijete. Koliko ste bili sretni i radosni izglasavanjem UPU-a Srđ pokazali ste i gromoglasnom šutnjom nakon usvajanja prijedloga. Vaši pogledi govorili su više od tisuću riječi. I vama je bilo jasno što ste učinili, ali to je odluka s kojom ćete morati živjeti.

Mi, vijećnici Hrvatskih laburista – Stranke rada, i dalje ćemo beskompromisno upozoravati na nepravilnosti, bit ćemo prava oporba neprirodnoj koaliciji desnih i lijevih stranaka. Govorit ćemo onako kako mogu govoriti samo ljudi neopterećeni obvezama i stegama. Onako kako nam nalaže vlastita savjest. Medijski linč koji se provodi još od predizborne kampanje samo nas još više motivira i daje nam dodatnu snagu. NAS NEĆETE UŠUTKATI!''
 

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist