Županija

Kviz na kojem su osmaši otkrili sve o EU projektima!

Kviz na kojem su osmaši otkrili sve o EU projektima!

Djelatnice Razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-e Ivana Prce i Olja Trković učenicima osmog razreda Osnovne škole Cavtat održale su kratko predavanje ‘Europska unija – zemlje i suradnja’, kviz znanja i natjecanje u pripremi EU projekata, u sklopu Europskog dana suradnje 28. rujna.

U cilju promocije Europskog dana suradnje, učenici su se u trajanju od dva školska sata imali prilike upoznati s projektima koje provodi DUNEA u sklopu međunarodnih projekata programa INTERREG, te njihovih aktivnosti koje povezuju europske organizacije, regije i stanovnike.

Nakon predavanja, uslijedila je kratka vježba „Od ideje do projekta“ s nagradama za tim koji osmisli najbolji projekt, te kviz znanja s nagradom za najboljeg sudionika. Učenicima je bilo dopušteno korištenje i pretraživanje interneta u potrazi za odgovorima. Najboljim projektom, u kojem učenici zaista mogu sudjelovali i sami pokrenuti suradnju, proglašena je ideja o ‘razmjeni i sadnji cvijeća iz Francuske’ u dvorištu OŠ Cavtat.

Pročitajte još

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist

Vodovod osigurao bolju vodoopskrbu Dubrovačkog primorja

Dulist