Zanimljivosti

Kvartet Rucner za 100 godina crkve sv. Ane

Kvartet Rucner za 100 godina crkve sv. Ane

Povodom proslave blagdana Svete Ane, nebeske zaštitnice Brgata, ove je godine pripremljen bogat program s kojim počinje obilježavanje 100. godišnjice izgradnje nove crkve sv. Ane na Brgatu.

Večer prije samog blagdana, u četvrtak 25. srpnja, ispred župne crkve održat će se koncert Kvarteta Rucner. Tom prigodom, supružnike Rucner, u pratnji organizatora proslave, don Roberta Ćibarića ugostili su predstavnici Općine i predsjednik Turističke zajednice Župa dubrovačka.
Bogat repertoar skladbi koje će kvartet izvesti na Brgatu iznio je g. Dragan Rucner, solist Zagrebačke filharmonije, koji će na koncertu svirati violu. Solistrica Zagrebačke Opere HNK gđa. Rucner svirat će violončelo, dok će na violini svoje umijeće pokazati Sidonija Lebar i  Iva Kralj. Uz djela poznatih svjetskih imena klasične glazbe kvartet će koncert bazirati na skladbama hrvatskih skladatelja.

Predstavnici Općine i Turističke zajednice  zahvalili su se kvartetu na dolasku, poželili im ugodan boravak u Župi dubrovačkoj, te im uručili prigodne poklone kao znak pažnje i uspomenu na boravak u Župi.

Ovo je samo jedan u nizu događanja ovakvog tipa u organizaciji don Roberta za svoje župe ali i za cijelo dubrovačko područje. Uvrštenjem koncerta Kvatreta Rucner  u program Župskog ljeta, obogaćen je sadržaj namjenjen domaćem stanovništvu kao i turistima.

Na blagdan u petak, 26. srpnja svečano euharistijsko slavlje u 10 sati predvodit će kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup. Večernja festa ove je godine  na igralištu ispred područne škole na Gornjem Brgatu, a nastupit će Mladen Grdović.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist

Obilježavamo Međunarodni dan obitelji!

Dulist

VIKEND ZA LJUBITELJE VINILA Sajam gramofonskih ploča u Lazaretima

Dulist