Natrag
19.4.2019 02:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Kvadrat’ kuće skuplji za 440 eura od ‘kvadrata’ stana

20.3.2017 @ 20:13 Dulist Hrvatska

Podijelite:

Dubrovnik i dalje drži prvo mjesto kada su u pitanju cijene stambenih ‘kvadrata’. Ovog puta riječ je o kućama.

Naime, prema podacima oglasnika Crozilla.com najviše cijene kuća tijekom veljače su oglašavane na području Dubrovnika, gdje se za jedan metar kvadratni u prosjeku tražilo 3833 eura. Cijene kuća na našem su području na mjesečnoj razini porsale za 1,6 posto, te na godišnjoj razini za 1,8 posto. Po visini se cijena nakon Dubrovnika nalaze Opatija i Split.

Analiza oglasnika Crozilla.com nadalje je pokazala kako su tijekom veljače cijene kuća bile 15,8 posto niže od cijena stanova. Iako su u većini gradova stanovi imali više cijene nego kuće, u nekim je gradovima na moru situacija ipak obrnuta. Prema podacima ovog oglasnika kuće su bile skuplje od stanova na području Dubrovnika, Poreča, Senja i Pule.

Najveća je razlika tijekom veljače zabilježena u Varaždinu i Bjelovaru gdje su cijene kuća bile preko 38 posto niže od cijena stanova. U Dubrovniku su, pak, kuće bile 13 posto, odnosno 440 eura po ‘kvadratu’ skuplje od stanova. Veća razlika po cijeni metra kvadratnog zabilježena je tek u Opatiji gdje je iznosila 699 eura, a cijene stanova bile su 23,4 više od cijena kuća.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana