Politika

Kuščević aktivirao mandat u Saboru

Kuščević aktivirao mandat u Saboru

Bivši ministar uprave Lovro Kuščević podnio je u srijedu zahtjev za aktiviranje saborskog mandata, isti dan kad je predsjednik Vlade Andrej Plenković u Sabor uputio i izvješće o njegovom razrješenju.

Mandat mu se aktivira osam dana od podnošenja zahtjeva, što znači od 18. srpnja, a taj dan prestaje mandat njegove zamjene Sanje Putice, koja se spominje kao jedna od kandidatkinja za njegovu nasljednicu u Ministarstvu uprave. Kao nasljednik se, doduše, spominje i Kuščevićev državni tajnik Darko Nekić. Kuščevićev zahtjev podržalo je Mandatno-imunitetno povjerenstvo, a jedino je Mostov Robert Podolnjak glasovao protiv, kako prenosi Večernji list.

Što se tiče nagađanja o Sanji Putici kao nasljednici Kuščevića, predsjednik MIP-a i član Predsjedništva HDZ-a Žarko Tušek je kazao kako ima dobro mišljenje o njoj te smatra da može biti dobra osoba na više mjesta u Vladi ili bilo kojem drugom dijelu parlamentarnog ili javnog rada. Nije siguran da će se do petka, do kad Sabor zasjeda, glasovati o novim ministrima.

Izvor: Večernji list

Pročitajte još

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist

ZA TRI GLASA Ava Karabatić ostvarila bolji rezultat od ministrice Obuljen Koržinek

Dulist

[FOTOGALERIJA] MATO FRANKOVIĆ HDZ je u Dubrovniku apsolutni pobjednik!

Dulist