Aktualno

KUPNJA GARAŽE NA 20 GODINA Hoće li se Grad biti spreman kreditno zadužiti na 108 milijuna kuna?

KUPNJA GARAŽE NA 20 GODINA Hoće li se Grad biti spreman kreditno zadužiti na 108 milijuna kuna?

– Čekat ćemo naše pravo prvokupa i kada vidimo izlicitiranu cijenu napravit ćemo cijelu kalkulaciju, studiju isplativosti kupnje. Cijena od 108 milijuna kuna je visoka, realna bi bila oko 70 milijuna kuna, no tržište diktira cijenu. Bez političkog konsenzusa, svih vijećnika u Gradskom vijeću, nećemo donositi odluku o kupnji. Uostalom, za 100 milijuna kuna u gradu se mogu izgraditi dvije garaže, a mi bi ovu na Ilijinoj glavici dobili na 20 godina. Nakon tog vremena garaža se vraća Gradu – rekao je Franković za DuList povodom odredbe Općinskog suda u Dubrovniku o prodaji Javne garaže prvom usmenom javnom dražbom.

Franković je istaknuo kako se Grad Dubrovnik ‘neće zalijetati’.

– Svjesni smo kako je lakše upravljati parkingom kada bi garaža bila u našem vlasništvu, no ono što je sigurno je kako bez kalkulacije svih parametara i konsenzusa političkih opcija u Vijeću, nećemo ići u kupnju – naglašava gradonačelnik.

Podsjetimo, u ovršnom postupku ovrhovodtitelja Travel Boutiqe Croatia d.o.o. protiv ovršenika Garaža ulaganja d.o.o. ročište za dražbu nekretnine održat će se već ovu jesen, 11. rujna u 10 sati u zgradi suda. Grad Dubrovnik, Županija Dubrovačko neretvanska i Republika Hrvatska navedenim redoslijedom imaju pravo prvokupa po uvjetima ponude u postupku koja je najpovoljnija za vlasnika kulturnog dobra, sukladno Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara na nekretninama.

Vrijednost nekretnine, ističe se u Zaključku, može se konačno utvrditi na ročištu za dražbu, a ona trenutno iznosi 161.830.000 kuna. Garaža se ne može prodati ispod dvije trećine ove utvrđene vrijednosti, odnosno 107.886.666,67 kuna, a ukoliko želite sudjelovati u javnoj dražbi kao kupac, ističe se u Zaključku, možete samo ako ste najkasnije tri dana prije ročišta za dražbu dali osiguranje. Ono iznosi 1/10 utvrđene vrijednosti nekretnine i dokaz o uplati.

Za sada je samo poznato kako je jedna austijska tvrtka iskazala interes za kupnju dubrovačke garaže, no treba pričekati 11. rujna kada bi se sa sigurnošću trebalo znati tko je spreman dati 108 milijuna kuna za dvadesetogodišnje vlasništvo nad garažom na Ilijinoj glavici.

Pročitajte još

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1895. Rođen slikar Ignjat Job

Dulist

CAVTATSKI UČENICI U KUĆI BUKOVAC Izrađivali uskršnje čestitke

Dulist