Aktualno

Kupari zaslužuju svjetski hotelski brand

Kupari zaslužuju svjetski hotelski brand

Imali smo dosta razgovora s raznim potencijalnim investitorima,

no prije nego što se stvore uvjeti neozbiljno je razgovarati o konkretnim projektima – rekao je ministar turizma Veljko Ostojić u razrušenom bivšem vojno-turističkom kompleksu Kupari.

Odgovorio je to ministar na pitanje ima li država konkretne ponude investitora za ovaj privlačan kompleks i je li među njima i Goran Štrok, koji je kroz medije već najavio svoju zainteresiranost.

– O svim daljnjim inicijativama i aktivnostima upoznat ćemo lokalnu samoupravu i  Županiju. Mislim da je jedan od ključeva uspjeha ovog projekta aktivno uključivanje i Općine i Županije, kako u razgovoru s investitorima, ali i u konačnom definiranju projekta koji bi se trebao dogoditi. O imenima investitora ne bih govorio, ali je sigurno da će ovdje biti raspisan javni natječaj.

Kroz njega će svoje ponude moći dostaviti svi zainteresirani investitori, a svi projekti bit će ozbiljno evaluirani te sam siguran da ćemo tu izabrati ono što ova lokacija zaslužuje. To je projekt koji će i lokalnom stanovništvu i županiji, ali i Hrvatskoj u cijelosti ponuditi dodatnu kvalitetu – rekao je Ostojić, koji je danas prvi put osobno imao priliku vidjeti razrušene Kupare.

– Ovo područje je jedno od najatraktivnijih turističkih potencijala na našoj obali. Sada slijedi prezentacija stanja na prostorno-planskoj dokumentaciji u Općini, i čim se stvore uvjeti mislim da nema nikakvih prepreka ni razloga da se dalje oteže s procedurom u smislu odabira kvalitetnog investitora. Nesumnjivo je da ova lokacija zaslužuje najvišu kategoriju hotelskog smještaja. Pokušat ćemo ovdje dovesti jedan od najkvalitetnijih svjetskih hotelskih brendova – zaključio je Ostojić.  

Na pitanje koliko su Kupari važan projekt za hrvatski turizam u brojkama rekao je: – Brojke nisu sve. Radi se, koliko sam upoznat, o nekih 2000 kreveta, što je sigurno respektabilna brojka ne samo za općinu nego i za cijeli hrvatski turizam. Trebaju nam novi projekti i inovacije, novi turistički resorti ne samo zbog novih segmenata gostiju nego će s novim investicijama i postojeći kapaciteti doživjeti novi poticaj i renesansu – zaključio je ministar turizma.

Kupare je obišao u pratnji župana Nikole Dobroslavića i župskog načelnika Silvija Nardellija. Nardelli ističe kako se Kupari dijele na tri urbanistička plana – Kupari I, gdje se nalazi gro turističkih kapaciteta, danas nažalost devastiranih, Kupari IV koji se odnosi na neizgrađenu turističku zonu, te Srebreno II – prostor bivšeg i sadašnjeg autokampa u vlasništvu države. UPU Srebreno II u završnoj je fazi izrade i isti se očekuje kroz dva mjeseca.

– Za Kupare I smo napravili prijedlog plana i ušli u proceduru, održana je i prethodna rasprava, ali dalje nismo radili očekujući daljnje smjernice Vlade – rekao je Nardelli, dodavši kako je danas turistički kapacitet Župe na 20 posto prijeratnih turističkih kapaciteta.

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist