Sport

KUP HRVATSKE U BRIDŽU Dubrovčani na trećem mjestu

KUP HRVATSKE U BRIDŽU Dubrovčani na trećem mjestu

Kup Hrvatske u bridžu odigrao se proteklog vikenda Importanne Resortu u Dubrovniku. Na turniru je nastupilo petnaest timova, od toga osam timova iz BK Dubrovnik te jedan tim iz BK Astarea.

Pobjednik Kupa Hrvatske je tim Jokeri sa klupe iz Zagreba u sastavu: Davor Blaženčić, Karlo Brguljan, Milko Pravdić i Jurica Maričić.

Drugo mjesto osvojio je tim Borevković, također iz Zagreba u sastavu: Goran Borevković, Branko Refi, Luka Žunić i Goran Čekol.

Na treće mjesto plasirao se tim BK Dubrovnik, Celtic bar Belfast 1 u sastavu: Velibor Puzović, Ante Mijić, Joško Đilović, Đivo Tikvica i Ivana Cvjetanović. Ovo je drugi najbolji rezultat BK Dubrovnik na Kupu Hrvatske, prije tri godine osvojeno je drugo mjesto u Splitu.

Od timova BK Dubrovnik, zapažen rezultat ostvarili su tim Danče na petom mjestu i tim Adriatik na sedmom mjestu.

Samo finale je bilo izrazito dramatično. U meču na 24 borda, nakon 21. borda tim Borevković je vodio 58:40. Na bordu 22 prednost je smanjena na 58:52. Prednost se umanjila za još tri boda nakon  borda 23 i rezultat je bio 58:55. Odluka o pobjedniku je pala na zadnjem bordu, gdje je tim Jokeri sa klupe zvao slem 6 tref i zaradio novih 12 bodova za potpuni preokret i pobjedu u meču od 67:58, istaknuli su organizatori.

 

 

 

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist