Sport

FOTO/KUP HRVATSKE Jug tukao i Mladost, vidimo se na Final Fouru u Gružu

FOTO/KUP HRVATSKE Jug tukao i Mladost, vidimo se na Final Fouru u Gružu

S jednim golom razlike Jugaši su u subotu popodne svladali Mladost u 4. kolu četvrtfinalnog turnira Kupa Hrvatske. Ovom pobjedom Jugaši su turnir završili na 1. mjestu te će na Final fouru, koji se odigrava u Dubrovniku, u polufinalu igrati protiv drugoplasirane momčadi iz splitske skupine.

Ovo je vaterpolistima Juga, naime, četvrta pobjeda u četiri odigrane utakmice četvrtfinalnog turnira Kupa Hrvatske. Mladosta je izgubila s 9:10 (1 : 3, 2 : 1, 2 : 3, 4 : 3).

Odlično su prvu četvrtinu krenuli Jugaši. Utakmicu je pogotkom otvorio Loren Fatović iz igrača više. Odmah sljedeći igrač više u pogodak je pretvorio Xavi Garcia, Na 3:0 povisio je Luka Lončar, ali da Jugaši na odmor ne pođu s +3 zaslužan je pogodak Cosmina Radua koji je 2 sekunde smanjio na 3:1.

Druga i treća četvrtina prošle su u znaku puno kontri i rekontri te s par izvrsnih obrana golmana i s jedne i s druge strane. Mladost u prvom napadu 3. četvrtine prvi put izjednačuje na 4:4 ali taj rezultat ne traje zadugo. Loren Fatović s dva uzastopna pogotka ponovno vraća Jugovu prednost na +2. Do kraja četvrtine smo vidjeli pogotke dva ruska igrača u bazenu za odlazak na posljednji odmor sa 7:5.

Jug CO prvi postiže pogodak u posljednjoj četvrtini i ponovno odlazi na +3. 1:59 prije kraja Mladost izjednačuje. Sljedeći napad Hrvoje Benić postiže pogodak iz vanjske linije za, ispostavit će se, krajnji rezultat – 10:9. Jugaši 55 sekundi prije kraja zarađuju isključenje no ne realiziraju ga, isto kao i Mladostaši koji su imali zadnjih 20-ak sekundi igrača više no nisu ga iskoristili.

DuList/Jug.hr

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr