Grad

Kunica: Zdenka Filipović svakih dva tjedna po gradu traži napuštene pse, a danas nije odvedena nijedna mačka

Kunica: Zdenka Filipović svakih dva tjedna po gradu traži napuštene pse, a danas nije odvedena nijedna mačka

Veterinaraka Zdenka Filipović svakih 15 dana dolazi iz Splita u Dubrovnik i obilazi javne površine tražeći napuštene životinje, potvrdio nam je danas direktor Sanitata Vedran Kunica.
Naime, nakon dojave kako je ‘Zdenka Filipović u Dubrovniku s dva kombija i kupi mačke’, za razlog njezina posjeta objašnjenje smo tražili od Kunice.
-Sanitat s veterinarkom Zdenkovm Filipović ima potpisan ugovor. Ona ne kupi nikakve mačke. Bila je na redovnom sastanku kod mene i što se tiče nekakvih mačaka nemam nikakvih informacija. Danas mi je rekla da nije našla nijednu napuštenu životinju na području Grada, a za mačke nikad nije izdan nijedan račun. Za svaku napuštenu životinju, odnosno psa izađe se na teren s komunalnim redarom, ona se fotografira i evidentira i nakon toga ga ona odvodi u sklonište – kaže Kunica te dodaje kako je nemoguće ispostaviti račun za životinju retroaktivno.
Na naš upit je li točna informacija kako Filipović ima sklonište koje je registrirano za 25 do 30 pasa koje je već sada prekapacitirano, Kunica tvrdi kako ima suprotnu informaciju odnosno kako njezin azil nije popunjen.
Na naš upit ‘koja je tu matematika’ svakih 15-ak dana dolaziti iz Splita, voziti se po gradu i tražiti napuštene životinje umjesto da dolazi po pozivu, Kunica odgovara kako ne vidi problem u tome da se to radi s više strana.
-Nama je potrebno da naše javne površine se obiđu. Reagiramo na pozive građana, ali moramo obići sve javne površine. Bez obzira što neki građanin inje prijavio ne možemo dopustiti da pas šeta okolo danima – kaže on.
Na upit koliko je dosada životinja na ovakav način prevezen, Kunica odgovara kako ne zna podataka napamet, no kako je riječ o ‘malom broju životinja’.
Inače, ime Zdenke Filipović dubrovačke javnost je susrela prilikom ‘noćne akcije’ uzimanja 70-ak pasa iz azila na Žarkovici. Tada su pod pratnjom policije, iz Društva za zaštitu životinja odvedeni psi u nekoliko različitih skloništa diljem Hrvatske.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist