Grad

KUNICA PORUČIO Ako ne prihvatite suradnju, očekujem da se Društvo registrira kao politička stranka

KUNICA PORUČIO Ako ne prihvatite suradnju, očekujem da se Društvo registrira kao politička stranka

Direktor Sanitata Vedran Kunica uputio je pismo Anici Sambrailo, predsjednici Društva za zaštitu životinja, kako navodi s ciljem zajedničke suradnje pri udomljavanju napuštenih životinja iz ne registriranog azila na Žarkovici.

Njegovo pismo donosimo u cijelosti:

– Poštovana gospođo Sambrailo,

Vama je dobro poznato da je društvo SANITAT DUBROVNIK d.o.o. u svrhu zbrinjavanja pasa sa Žarkovice stupilo u kontakt s udrugom za zaštitu životinja Streunerglück e.V. iz Munchena, kojoj je u dvije godine uspjelo udomiti 400 pasa. Udruga zapošljava šest stalno zaposlenih djelatnika, uključujući vozača, a o psima svakodnevno skrbi i čak 20 volontera.

Na našu veliku žalost, nakon ispada na društvenim mrežama upućenih prema ovoj udruzi od strane vaših volontera, voditeljice udruge povukle su se iz pregovora kako bi zaštitile svoje dobro ime i zadržale brojne donatore koji im pomažu u radu.

Sve to dogodilo se prije najavljenog sastanka kod gradonačelnika i prije nego što smo u razgovore uspjeli uključiti i Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik bez čijeg aktivnog sudjelovanja udomljavanje pasa od strane njemačke udruge ne bi bilo moguće.

Nakon ovog nemilog incidenta u programu lokalne televizije izjavili ste da Vi i Društvo koje predstavljate niste protiv suradnje s navedenom udrugom. Ukoliko Vaša izjava odgovara istini i ako je Vaš cilj uistinu da zajedničkim naporima udomimo pse iz azila na Žarkovici i pružimo im topao dom kakav zaslužuju, onda očekujem da se nećete protivi zajedničkom sastanku i pokušaju da dogovorimo aranžman na dobrobit svih uključenih.

U protivnom Vas pozivam da konačno „izađete iz ormara“ i jasno kažete koji je Vaš cilj, čime ste motivirani? Jer iz Vaših medijskih istupa građanima je to sve teže razlučiti. Zašto bi humanitarka, volonterka poput Vas svojim nastupima, pisanim izjavama i pisanjem po društvenim mrežama uzastopce zadirala u politiku i vrlo gorljivo osuđivala poteze gradonačelnika Vlahušića koji nemaju nikakve veze s pitanjem zbrinjavanja životinja, te organizirala i sudjelovala u uličnoj galami pred prozorom njegove obiteljske kuće?

Da ne bih nepotrebno duljio, još jednom Vas i vaše suradnike pozivam na suradnju i iskreno se nadam da ćete ovaj poziv prihvatiti. U suprotnom očekujem da se Društvo za zaštitu životinja konačno registrira kao politička stranka. Do sljedećih lokalnih izbora ostalo je još nešto više od godinu dana, dovoljno da se pripremite.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist