Natrag
19.3.2019 16:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

Kulturi iz proračuna 52,6 milijuna kuna

9.12.2011 @ 13:24 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Na posljednjem ovogodišnjem kolegiju ravnatelja ustanova u kulturi najavljen je proračun za kulturu u 2012. godini.

– Proračun za kulturu će biti u okvirima iz 2011. godine, s rastom od tri milijuna kuna. Posebno treba naglasiti prioritete, a tu su 1,5 milijuna kuna za izradu dokumentacije za zahvat na atriju Kneževa dvora, radovi na Umjetničkoj galeriji i učešće od 30% u projektu Ministarstva kulture, digitalizacija kino dvorane – kazala je zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić, istaknuvši kako su u obzir uzeti programi i zahtjevi ustanova.

Gradonačelnik Andro Vlahušić kazao je kako niti jedna ustanova nema potraživanja prema Gradu. Najavio je kako će se svi ostvareni projekti u kulturi platiti nakon rebalansa proračuna za 2011. godinu 14. prosinca.

– Uložit ćemo u projekt Lazareta deset milijuna kuna, zatim za projekt Luže milijun kuna za stolice, digitalizaciju i projektnu dokumentaciju te Revelin za infrastrukturu milijun kuna – kazao je Vlahušić te najavio da će se za DSO otvoriti prostor za izvedbe kad se 2012. godine otvori glavna zgrada Stare bolnice.

– Možda bi na idući kolegij trebalo pozvati rektora da prikaže plan razvoja Sveučilišta i ravnateljima ustanova u kulturi, kako bi ustanove bile uključene. Riječ je o restauraciji, glazbenoj i likovnoj umjetnosti, multimediji, a to je sve kompatibilno s ustanovama. – istaknuo je Vlahušić.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana