Kultura

KULTURA ZA NAJMLAĐE Počeo čarobni festival ‘Pupica’!

KULTURA ZA NAJMLAĐE Počeo čarobni festival 'Pupica'!

Zanimljivim priovijedanjem bajke Jelene Premudre i predstavom ‘Kralj žabac i čelični Henrik’ udruge Dobrissimo počeo je danas mali, ali bogati festival lutkarstva ‘Pupica’ u parku Gradac, na samoj sredini, u mirnoj kotlini punoj dječice i mama koji su odlučili ‘napuniti baterije’ uz kreativne dane.

Dekice, osvježavajuća pića, hrana… I osmijeh na licu bili su dovoljna ‘ulaznica’ za Pupicu.
Ovog četvrtka odvija se još i radionica izrade lutaka – zijevalica od čarapa, a večeras će pripovjedačica Jelena Premudra pričati i dječici u Kući Bukovac u Cavtatu.

Festival, koji je namijenjen djeci od 4 do 12 godina, njihovim roditeljima, bakama i djedovima te ostalim zaljubljenicima u lutkarsko kazalište, odvijat će se dve do 8. srpnja.

Dnevni program sastoji se od pripovijedanja bajke te predstave. U petak možete pogledati Tri praščića, također u izvedbi Dobrissima, u subotu Macu Papučaricu koju će izvesti Tanja Bletić iz Slovenskog društva Lipa – Dubrovnik, a u nedjelju Dobrissimo će izvesti Čarobni grah.

Dvije radionice izrade lutaka za djecu održat će se danas i u petak i već su popunjene! U subotu i nedjelju program će se odvijati u poslijepodnevnim satima – uvijek na istome mjestu – po sredini parka Gradac. U slučaju kiše program će se održati u prostoru Teatra Lero u Lazaretima, a program je besplatan za sve posjetitelje. Potražite ga u našoj galeriji!

MNj

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovogodišnja Art&Wine radionica

Dulist

[FOTO] ODRŽAN KVIZ O KULTNOM SERIJALU Tko zna najviše o ‘Gospodaru prstenova’?

Dulist