Kultura

Kultura ‘prođirala’ i Malim Zatonom

Kultura ne prestaje điravati te je tako proteklog utorka stigla i do Malog Zatona, točnije do ljetne pozornice Doma kulture Mali Zaton. Svoje snage ponovno su udružile ustanove u kulturi Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Umjetnička galerija Dubrovnik i Kinematografi Dubrovnik, a ovaj put im se pridružio i KUD Izvor – Limena glazba Zaton te su za mnoštvo posjetitelja pripremili bogat kulturni sadržaj za sve uzraste.

Program je započeo u 18.30 sati i to ovaj put glazbom te su tako brojni posjetitelji uživali u nastupu KUD-a Izvor – Limena glazba Zaton. Od 19  sati najmlađe je ponovno ‘zarazio’ ‘Umjetnički virus’, kreativna radionica koju vode muzejske pedagoginje i slikarice Jasmina Runje, Dubravka Tullio i Ivona Šimunović, a djeca su imala priliku izrađivati skulpture, crtati, slikati, osloboditi maštu, upoznati se s raznim likovnim tehnikama i družiti na otvorenom. Ujedno, na ovaj način, ustanove u kulturi Dom Marina Držića, Prirodoslovni muzej i Umjetnička galerija Dubrovnik predstavljaju svoj pedagoški rad.

Nakon radionice, od 21:00 sat u organizaciji Kinematografa Dubrovnik slijedio je avanturistički, obiteljski film „Mia i bijeli lav“ koji je prilagođen za sve uzraste. Mia je jedanaestogodišnja djevojčica koja s roditeljima iz Londona seli u Afriku te tamo upoznaje bijelog lava Charlieja. U filmu, čiji je redatelj Gilles de Maistre glume Daniah de Villiers, Mélanie Laurent, Langley Kirkwood, Ryan Mac Lennan i Lionel Newton.

Partneri u projektu Kultura u điru su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.

Foto: Miho Skvrce

Pročitajte još

U DVORU Jedinstvena glazbena večer miljenika festivalske publike

Dulist

PREDSTAVA O MENTALNOM ZDRAVLJU MLADIH ‘Marta i sedam strahova’ u nedjelju u Lazaretima

Dulist

‘PJESNIK MIRA, TOLERANCIJE I LJUBAVI’ Enes Kišević stiže u Galeriju Sebastijan

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija