Politika

Kulišić: “Vraćam se!”

Kulišić: "Vraćam se!"

Odluka dugogodišnjeg predsjednika HSP-a Ante Đapića o definitivnom povlačenju iz politike polučuje prve rezultate u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

U politiku se, naime, vraća Željko Kulišić, bivši predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Dubrovačko-neretvanske županije.
– Nakon odluke počasnog predsjednika HSP-a Ante Đapića o njegovom konačnom povlačenju iz politike, odlasku s mjesta počasnog predsjednika koji je dosada vukao sve poteze u HSP-u, želim obznaniti da su se stekli svi uvjeti za moj povratak u HSP, nakon četiri godine principijelnog izbivanja – kazao je ekskluzivno za Dulist Željko Kulišić, nekadašnji predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Dubrovačko-neretvanske županije.

Naime, kako kaže Kulišić, još je 2007. godine podnio ostavku, jer središnjica, na čelu koje je bio Anto Đapić, nije htjela prihvatiti zahtjeve tadašnjeg Predsjedništva Županijskog vijeća HSP-a Dubrovačko-neretvanske županije da se sazove izvanredni sabor stranke, a da prethodno svi krivci, u prvom redu Đapić, podnesu ostavku zbog katastrofalnih rezultata na izborima.

– Tada smo sa sedam saborskih zastupnika spali na samo jednog, Antu Đapića. Nakon četiri godine scenarij se ponavlja, ali je konačno u Đapiću sazrela spoznaja da je upravo on kočnica pravaštva i da je zapravo uništio i urušio najstariju pravašku stranku u Hrvatskoj. Stoga sam, nakon priopćenja Ante Đapića da se odlučio povući, uz ostale članove Predsjedništva iz 2007. godine odlučio ponovno se ponuditi stranci i dati svoj obol pokušaju povratka HSP-a na mjesto koje zaista i zaslužuje – istaknuo je Željko Kulišić.

Kulišić je kazao kako će se o svemu detaljnije očitovati uskoro na tiskovnoj konferenciji na kojoj će razjasniti sve želje i uvjete. O odluci je obavješten i predsjednik HSP-a Danijel Srb koji je izrazio zadovoljstvo Kulišićevom odlukom.

Na pitanje je li mu žao što se Đapićeva ostavka nije dogodila prije izbora Kulišić je kazao:
– Nije mi žao, jer je ovo očito bio jedini način da se urazumi nerazumni Đapić, jedini krivac za propast HSP-a. Jedino mi je žao pravaštva koje je patilo, ali se Đapić konačno morao sam odlučiti na to. U svojih osamnaest godina vladanja u HSP-u postavio je marionete na svim razinama, pa je bilo nemoguće maknuti ga do momenta kad je priznao sve poraze i katastrofalne rezultate koje je isključivo on prouzročio za HSP.

Na spomen suradnje s Ružom Tomašić, Kulišić kaže kako ostavlja prostor za ujedinjenjem, ali „ne pod svaku cijenu, već u jedan hrvatski pravaški štit“.
– Hrvatski pravaški štit koji bi objedinio sve stranke, svakako respektirajući i rezultate i ljude koji u svojim sredinama i svojim strankama doprinose. Dakle, bez animoziteta, predstoje nam godina ili dvije do lokalnih izbora – kazao je Kulišić te poručio:
– Ne želim rušiti postojeće, nego se uključiti.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist