Politika

Kukuriku u prednosti pred HDZ-om

Kukuriku u prednosti pred HDZ-om

Kukuriku koalicija u velikoj je prednost pred vladajućim HDZ-om u X. izbornoj jedinici, koja obuhvaća i našu Županiju.

Pokazala je to anketa koju je provela agencija IPSOS PULS na uzorku od 800 ispitanika, a pobijedit će Kukuriku koalicija predvođena SDP-om s 33,7 posto, dok će danas vladajući HDZ osvojiti 20,2 posto, donosi Slobodna Dalmacija.

Nezavisna lista Ivana Grubišića dobiva 6,9 posto glasova, a izborni prag prešla bi i koalicija Stipe Gabrića Jamba i Željka Keruma s 5,3 posto, o čijem se savezu špekuliralo u vrijeme dok se provodila anketa IPSOS PULS-a.

Na birališta bi po anketi sigurno izišlo 65 posto birača, a vjerojatno i još 19 posto onih koji o tomu nisu donijeli konačnu odluku. Samo je 10 posto ispitanika odgovorilo da ne bi sudjelovali na izborima.

Na pitanje kakvo mišljenje imaju o kandidatima u X. izbornoj jedinici, piše dalje Slobodna, 59 posto ispitanika odgovorilo je da imaju vrlo pozitivno mišljenje o don Ivanu Grubišiću, na drugome mjestu je Ruža Tomašić s 54 posto, slijede Zoran Milanović s 47 posto, Željko Kerum s 41 posto, Stipe Gabrić Jambo s 36 posto i Jadranka Kosor s 34 posto.
 

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist