Aktualno

Kujundžić u Dubrovniku: Bez obzira gdje su, tko kod treba hitnu intervenciju, dobit će je!

Kujundžić u Dubrovniku: Bez obzira gdje su, tko kod treba hitnu intervenciju, dobit će je!

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u nedjelju je u Dubrovniku nazočio pokaznoj vježbi zbrinjavanja ozlijeđene osobe pristupom iz helikoptera povodom početka rada Hitne helikopterske medicinske službe u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a tom prilikom je istaknuo da ta vježba pokazuje kako Hrvati pristupaju spašavanju života i da će svaka osoba kojoj je potrebna žurna intervencija, istu i dobiti.

– Mi smo svjedoci rada briljantne ekipe MUP-a i Zavoda za hitnu medicinu. Ovo nije samo pokazna vježba, ovo je vježba koja potvrđuje kako je na cijelom Jadranu, od Krka gdje je jedna ekipa, Splita i Dubrovnika…Kako svaki život kojem treba žurna intervencija, ona će se dogoditi za nekoliko minuta, ovako Hrvati pristupaju tome –  rekao je Kujundžić te dodao kako možemo biti ponosni i zahvalni jer od dojave helikopter polijeće za 5 do 10 minuta.
Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić rekao je kako ništa nije važnije od ljudskog života.
– Danas smo svjedočili kako spasiti život, a naša je uloga spasiti sve ono što je moguće. Ljudski život je najvažniji. Zahvaljujem se Zavodu za hitnu medicinu i MUP-u koji podupiru ovaj projekt. Činjenica da se za par minuta dođe iz Zračne luke i zbrine unesrećeni –  rekao je Dobroslavić.

Inače, Hitna helikopterska medicinska služba u Dubrovačko-neretvanskoj županiji počela je s radom prije nekoliko dana, a uspostavljena je Sporazumom između Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravstva i Dubrovačko-neretvanske županije u svibnju 2017., nakon uspješno provedenog pilot projekta u ljetnoj sezoni 2016. godine. Sporazum o suradnji obuhvaća prijevoz životno ugroženih, ozlijeđenih ili oboljelih osoba na području Dubrovačko-neretvanske županije u razdoblju od 12. lipnja do 1. listopada 2017. godine, čime je omogućeno pravovremeno pružanje hitne helikopterske medicinske skrbi svim hitnim pacijentima na udaljenim otočkim i cestovno nedostupnim područjima za vrijeme ljetne turističke sezone.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist