DuList IN

KUHA SE I VIDEO URADAK Vedran Ljubenko objavio novi singl ‘100lica’

KUHA SE I VIDEO URADAK Vedran Ljubenko objavio novi singl '100lica'

Najnoviji singl ‘100lica’ dubrovačkog glazbenika Vedrana Ljubenka u petak će dobiti i svoj video uradak.

Posrijedi je pjesma s kojom se Dubrovčanin, kako sam kaže, približio zaključivanju albumske priče. Ona govori o ljudima koji nemaju hrabrosti biti onakvi kakvi jesu da bi došli do ciljeva nego samo glumataju kroz život da bi sakrili svoje nesigurnosti i došli lakšim putem do onoga što žele.

– Pokušao sam kroz tekst povezati termine 100lica i stolica, tako da “stolica” simbolizira nešto sigurno i pouzdano a termin “100lica” ljude koji da su životinje bi imali sposobnost mimikrije.
Prvo je nastao tekst, a zatim glazba. Pošto su riječi same po sebi već bile kompleksne trebalo je vremena dok se slegne glazba koja bi na pravi način opisala prevrtljivost. Zato sam i kombinirao neobične promjene u tempu i tonalitetu. Cilj je bio postići strukturu pjesme koja se rijetko viđa a opet da refren upada u uho i da kombinacija više žanrova otvori prostor prema nečemu novom – rekao je Ljubenko.

Pjesmu je snimio uz pomoć producenta i prijatelja Vinka Mihića koji je na neki način omekšao i uljepšao cijelu konstrukciju.

– Vinko je osim mixa i mastera pjesme nasnimio i bubnjeve, a ja ostatak aranžmana. Za spot sniman mobitelom uz 4 Krezoluciju odgovoran je Mahkey, inače moj dobar prijatelj Kapetanović. Scenarij sam raspisao sam i u kombinaciji sa Mahkeyom improvizirao s maskom po cijelom Zagreb. Montažom je cijelu priču unaprijedio Chempo. Imao sam strašan osjećaj adrenalina glumeći “superjunaka” koji se šeta Tkalčićevom ulicom usred bijela dana među ljudima. Maska kao i cijeli spot predstavlja “trollanje” svega što je uobičajeno i provjereno – zaključio je pjevač.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist