Aktualno

KUĆNI KONTAKTI PRVIH BOLESNIKA Dva nova slučaja zaraze koronavirusom u Hrvatskoj

KUĆNI KONTAKTI PRVIH BOLESNIKA Dva nova slučaja zaraze koronavirusom u Hrvatskoj

U Hrvatskoj su zabilježena još dva nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je javnost ovog petka ministar zdravstva Vili Beroš. Dodao je kako je riječ o bliskim kontaktima prvog i treće oboljelog te da je situacija i dalje pod intenzivnim nadzorom. Rekao je kako je ukupno testirano 159 bolesnika, a osam ih je još u obradi.

-U kontaktu sam od jutra s talijanskim i njemačkim ministrom zdravstva te se upravo u Bruxellesu na nivou atašea razgovara o daljnim koracima u kontekstu našeg predsjedanja i zbivanja u samom Bruxellesu – rekao je ministar. Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić istaknula je kako je treći uzorak koji je uzet od kontakta oboljelog iz Zagreba blago pozitivan te osoba više nema simptome. Drugi pozitivni nalaz tiče se kućnog kontakta bolesnika u Rijeci. Oni se osjećaju dobro i nema nikakvih problema, rekla je.

-To su više manje kućne infekcije što nas navodi na promišljanje da treba bliži i češći kontakt unutar obitelji ili zajednice da bi se infekcija lakše prenijela – rekla je dalje. Inače, simptomi kućnog kontakta oboljelog iz Rijeke dobio je simptome vrlo brzo nakon primarnog pacijenta te su hospoitalizirani u razmaku manjem od jednog dana, dok je zagrebački kontakt cijelo vrijeme bio u klinici dr. Fran Mihaljević.

 

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist