Crna kronika

Kubanci ilegalno preko granice pa u taksi

Kubanci ilegalno preko granice pa u taksi

Tijekom posljednjeg tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske pet je osoba u četiri odvojena slučaja pokušalo nezakonito ući u RH.

U prvom se slučaju radi o albanskom državljaninu koji je tijekom ulazne granične kontrole na GP Zaton Doli policijskim službenicima na uvid dao krivotvorenu putovnicu. U drugom je slučaju državljanin Velike Britanije tijekom ulazne granične kontrole na GP Karasovići policijskim službenicima pokazao krivotvorenu vozačku dozvolu Velike Britanije. U trećem se slučaju radi o albanskoj državljanki koja se prilikom ulazne granične kontrole na GP Karasovići poslužila tuđom albanskom putnom ispravom.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja državljanin Albanije i državljanin Velike Britanije su uz kaznenu prijavu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje isprave, a albanska državljanka zbog sumnje da je počinila kazneno djelo zlouporaba osobne isprave predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
U posljednjem je slučaju tijekom popodnevnih sati u četvrtak, 4. kolovoza, na D-8 u mjestu Tušići u Konavlima kontrolirano taxi vozilo u kojem su se nalazila dvojica državljana Kube koji u putnim ispravama nisu imali ulazni pečat RH. Utvrđeno je da su državnu granicu između CG i RH prešli prethodno tog dana, nezakonito preko brda Košare.
Dvojici državljana Kube određena je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te su postupkom readmisije predani policijskim službenicima Crne Gore.

FOTO: Ilustracija

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist