Crna kronika

KRSTIČEVIĆ ‘Stanje na požarištu Kula Norinska složenije od požara na području Orebića’

KRSTIČEVIĆ 'Stanje na požarištu Kula Norinska složenije od požara na području Orebića'

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević i vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović posjetili su u srijedu dvojicu vatrogasaca iz DVD-a Metković koji su jučer lakše ozlijeđeni prilikom prevrtanja vatrogasne cisterne tijekom gašenja požara kod Kule Norinske kod Metkovića u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Tom prigodom, ministar Krstičević je obišao i požarište kod Metkovića te je prisustvovao sastanku županijskog vatrogasnog stožera Dubrovačko-neretvanske županije u Kuli Norinskoj gdje su dogovoreni daljnji koraci svih sudionika sustava domovinske sigurnosti u gašenju požara.

– Zahvaljujući Sustavu domovinske sigurnosti situacija u vezi s požarima ove je godine puno bolja nego prošle godine. Na sastanku smo razgovarali o sustavu naučenih lekcija, poboljšanju organizacije upravljanja požarima i poboljšanju strategije gašenja požara – rekao je ministar Krstičević.

Ministar je tom prigodom objasnio kako je stanje na požarištu u Kuli Norinskoj kod Metkovića iznimno složeno:

-Stanje na požarištu Kula Norinska je složenije od požara na području Orebića, ali svi zajedno ulažemo ogromne napore da se požari u cijelosti stave pod kontrolu i to nam je ključna zadaća na koju smo usredotočeni – rekao je.

Tom prigodom, ministar Krstičević je ozlijeđenim vatrogascima poželio brz oporavak naglasivši: ‘Čovjek je najvažniji dio sustava Domovinske sigurnosti i to nam je ključna zadaća na koju smo usredotočeni’.

Ministar je također zahvalio vatrogascima i svima koji su uključeni u gašenje požara na nekoliko lokacija u Dubrovačko-neretvanskoj i Zadarskoj županiji poručivši kako zajedničkim snagama u sinergiji i partnerstvu možemo pomoći u obrani od požara.

Dodatne kopnene snage s 52 pripadnika i sedam motornih vozila upućene su na požarište kod Metkovića, gdje je angažirano i dva Canadaira CL-415.

Na požarištu u Orebiću na Pelješcu angažiran je jedan Canadair i 102 pripadnika kopnenih snaga koji od jutros pomažu u gašenju požara.

Izvor: Vatrogasci su naši heroji Facebook

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist