Grad

KRŠILI UGOVOR Tvrtka Sagrada Management ostala na sedam dana bez stolova

Zbog postavljanja dva stola i stalka s cjenikom uz ugostiteljski objekt na pješačkom koridoru na Gundulićevoj poljani, tvrtka Sagrada Management kažnjena je s 10 tisuća kuna uz dodatne dvije tisuće kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi. Također, oduzeta im je javna površina na sedam dana.

Naime, kako javljaju iz Grada Dubrovnika, provodeći redovne aktivnosti nadzora korištenja javnih površina Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika utvrdilo je kršenje odredbi Odluke o zakupu javnih površina. Temeljem članka 239. Prekršajnog zakona izdan je obvezni prekršajni nalog.

Naime, tvrtka Sagrada Management d.o.o. kažnjena je novčanom kaznom od 10.000 kuna uz dodatnih 2.000 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi jer su dana 18. travnja mimo ugovora o zakupu postavili dva stola i stalak s cjenikom uz ugostiteljski objekt na pješačkom koridoru na Gundulićevoj poljani. Vlasnik objekta Sagrada Management kažnjen je novčanom kaznom od 2.000 kuna. Ovaj prekršaj također predviđa i privremeno oduzimanje javne površine, odnosno otkaz ugovora o zakupu na 7 dana.

-U okviru priprema za turističku sezonu Služba komunalnog redarstva nastavit će provoditi kontrolu pridržavanja Odluke o reklamiranju i Odluke o zakupu javnih površina, ali i drugih srodnih odluka poput Odluke o načinu i vremenu obavljanja građevinskih radova. Tijekom lipnja i srpnja planira se pojačani nadzor korištenja pomorskog dobra sukladno koncesijskim odobrenjima – navode iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

VRIJEDNI 30 TISUĆA KUNA U Lapadu osam novih zvučnih signalizatora za slijepe i slabovidne osobe

Dulist

U nedjelju prva misa na Lokrumu u ovoj godini

Dulist

ZAPUŠTENO I PRLJAVO Omiljeno kupalište u Uvali čeka ‘vedrije’ dane

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija