Kultura

Kroz predavanje Vedrana Jukića upoznajte tim SODArhitekata

Kroz predavanje Vedrana Jukića upoznajte tim SODArhitekata

Društvo arhitekata Dubrovnik, Hrvatska komora arhitekata – Područni odbor Dubrovnik i Umjetnička galerija Dubrovnik pozivaju sve zainteresirane na predavanje koje će u četvrtak 25. listopada u Galeriji Dulčić Masle Pulitika s početkom u 20 sati održati Vedran Jukić.

Dipl.ing.arh. Vedran Jukić diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2006. Tijekom studija nagrađen je Rektorovom nagradom, Nagradom Zdenko Strižić i Nagradom za projekt Zagreb Exit East – Nova Andautonija. 2005. suosniva Odred za arhitekturu savijesti – neprofitne organizacije ARCHIsquad koja se između ostalog bavila edukacijskim projektima, organizacijom arhitektonskih radionica, te pro bono izradom projekata. Za neke od njih dobivaju i posebna priznanja.

Od 2010.godine. osniva i vodi studio SODAarhitekti. Izlaže na raznim stručnim izložbama, od kojih se mogu izdvojiti 41. 44. 47. 50. i ovogodišnji 53. Zagebački salon arhitekture i urbanizma, te samostalno ili timski uspješno sudjeluje i osvaja nagrade na arhitektonskim natječajima. Od 2016. certificirani je stručnjak za zelenu gradnju.

Studio SODAarhitekti bavi se projektiranjem zgrada različitih mjerila i namjene, od kojih se izdvajaju: Centar za autizam i Osnovna škola Oporovec u Zagrebu, Tržnica Grad u Zadru, Dežman minibar u Zagrebu, Tinel – kuće za odmor na Korčuli, Stambeno-poslovna zgrada u Veslačkoj, Tehnološki park u Varaždinu, Rekonstrukcija, dogradnja i pokretno natkrivanje Ljetne pozornice u Opatiji, Kuća B u Zagrebu… Prilikom projektiranja njeguju individualan pristup svakom novom zadatku. Poseban interes imaju prema održivosti, upotrebi lokalnih materijala i tehnologija, pronalaženju novih pristupa uobičajenim projektantskim zadacima, spoju tradicionalnog i suvremenog, low cost i cost efficient načelima. Karakterizira ih potpuna predanost radu, te konceptualan, integralan i profesionalan pristup svakom projektu, bez obzira na mjerilo i budžet. Njihov tim trenutno broji devet članova.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist