Zanimljivosti

Križni put na Srđ

Dubrovčani su danas, unatoč hladnoći,  prisustvovali tradicionalnom Križnom putu na Srđu uoči Dana dubrovačkih branitelja.

– Zahvaljujemo braniteljima i onima koji su sačuvali našu slobodu, slobodu našega Grada- istaknuo je don Stanko Lasić pred križem na Srđu. Pročitao je svoj govor kojim se 9. studenog 1991. godine obratio pučanstvo putem radija i u kojem je istaknuo "u znak našeg pouzdanja obećajmo da ćemo  tijekom tih 40 dana izmoliti jedan Oče naš za mir u Domovini i svijetu, i da ćemo nakon oslobađanja našeg grada i Domovine obaviti zavjetni pohod do Križa na Srđu, putem naših branitelja. I da ćemo  kada prilike to omoguće postaviti postaje Križnog puta".

– Zavjet je ispunjen  i još malo fali da imamo postaje Križnog puta i Bogu hvala da se to ne prekida . Pobijedili smo jer smo bili složni, jer smo imali hrabre i neustrašive branitelje, pametne ljude koji su znali voditi obranu i obranili naš Grad i Domovinu – zaključio je don Stanko Lasić te je blagoslovio sve sudionike Križnog puta.

Pročitajte još

SLAVIMO KOROSANTE Blagdan Tijelova u dubrovačkoj prvostolnici

Dulist

PROJEKT ‘WebPoSt’ Dubrovački studenti nagradili web majstore

Dulist

NAJBOLJI LIKOVNI RADOVI Djeca prepoznala važnost civilne zaštite

Dulist.hr