Crna kronika

Krivotvorio oporuku supruge pa prisvojio nasljedstvo

Krivotvorio oporuku supruge pa prisvojio nasljedstvo

Služba kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršila je kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjakom osumnjičenim za kaznena djela krivotvorenja isprave i prijevaru kojima je sebi pribavio znatnu protupravnu imovinsku korist.

Naime, utvrđena je sumnja da je tijekom prošle godine, u ostavinskom postupku nakom smrti supruge svog daljnjeg rođaka sebe prikazivao jedinim nasljednikom preminule, na način da je obmanuo državne službenike kojima je predočio krivotvorenu pisanu oporuku, kako bi za sebe ostvario vlasništvo nad stanom i pripadajućim nekretninama u Dubrovniku te novčana sredstva pokojnice, a sve na štetu njene zakonite nasljednice.

Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da su mu u navedenom pomogli 37-godišnjak i 39-godišnjakinja, na način da su sačinili i potpisali izjave s neistinitim podacima koje su se koristile u ostavinskom postupku. Protiv istih je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kaznena djela krivotvorenja isprave i pomaganje u prijevari.

Protiv svih osumnjičenih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnoj proceduri.

Pročitajte još

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

Dulist

31-GODIŠNJAK NANIO TEŠKE OZLJEDE MALOLJETNIKU Potukli se psi, a potom i njihovi vlasnici

Dulist

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist