Natrag
17.2.2019 00:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

Krivotvorene šasije i osobne, nađena droga

1.8.2013 @ 14:33 Ana Prohaska Crna kronika

Podijelite:

U protekla dva dana, na graničnom prijelazu Karasovići, policijski službenici Policijske postaje Gruda su prilikom obavljanja granične kontrole u dva navrata utvrdili sumnju u krivotvorenje broja šasija na dva automobila.

Radi se o automobilu marke Ford, francuskih registracijskih oznaka, za koje je provjerom utvrđeno da je ukradeno u Francuskoj te automobilu Seat Alhambra, slovačkih nacionalnih oznaka. Slijede dodatne provjere i izvidi s ciljem utvrđivanja stvarnih vlasnika i vraćanja vozila oštećenima.
 
Također na graničnom prijelazu Karasovići, jučer, 31.srpnja, zatečen je 22-godišnji državljanin Kosova koji je pokušao ući u RH korištenjem krivotvorene mađarske osobne iskaznice.  Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog krivotvorenja isprave on je predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.
Policijski službenici Policijske postaje Gruda su u utorak, 30.srpnja, u mjestu Đurinići na području Konavala zatekli 26-godišnjeg državljanina Pakistana, bez osobnih dokumenata, za kojeg je utvrđeno da je istog dana  ilegalno prešao državnu granicu.
Određena mu je zabrana ulaska i boravku u RH  te je pokrenut postupak readmisije u Crnu Goru.
U protekla dva dana na graničnim prijelazima na području PU dubrovačko-neretvanske kod ukupno devet osoba pronađene su i oduzete manje količine droge marihuane i tableta s liste opojnih droga. Radi se o sedam stranih državljana i jednom državljaninu RH koji su prekršajno sankcionirani sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana